Política

ERC i JxCAT demanen una comissió sobre l’atemptat de la Rambla i les compareixences de Sánchez i l’exdirector del CNI

Els dos grups registren la petició al Congrés dels Diputats arran de les noves informacions publicades

ERC i JxCAT han registrat conjuntament aquest dimarts peticions per a la creació d’una comissió d’investigació al Congrés sobre els atemptats de la Rambla i Cambrils i l’han acompanyat de peticions de compareixença del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, i l’exdirector del CNI, Félix Sanz Roldán. Els dos grups volen que s’esclareixin les informacions que publica Publico.es sobre la relació entre els serveis secrets espanyols i l’imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty, autor intel·lectual dels atemptats de La Rambla i Cambrils.

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha “exigit” l’obertura de la comissió que els grups majoritaris van i la compareixença Sánchez, Robles i Sanz Roldán “perquè donin unes explicacions que qualsevol demòcrata ha d’exigir i que en qualsevol país civilitzat i plenament democràtic haurien d’existir”. Aquesta qüestió, segons Rufián, ha de “preocupar tots els demòcrates pensin el que pensin” perquè “quan hi ha un atemptat tan greu al teu país tinguis la bandera que tinguis al balcó vols saber què ha passat”. “Imaginin que es demostrés que els responsables de l’11-S tenien algun tipus de relació amb l’FBI... la gent al·lucinaria”, ha dit Rufián.

La portaveu de JxCAT al Congrés, Laura Borràs, ha afirmat que “sembla que les informacions confirmen la gravetat” de la relació entre el CNI i l’imam de Ripoll. Tot plegat, segons Borràs, és una qüestió “de gran gravetat” que s’ha d’esclarir “amb llum i taquígrafs” com es faria “a qualsevol país civilitzat”. Ha recordat que a la comissió d‘investigació del Parlament l’exsecretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, va atribuir als Mossos la responsabilitat de no detectar la radicalització de l’imam de Ripoll i va negar que tingués coneixement d’aquesta relació. “Sembla que les informacions publicades ho confirmen i són fets d’enorme gravetat”, ha apuntat Borràs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona