Política

JOSEP SOLÉ

ALCALDE DE RIUDARENES

“Cal resoldre el problema de l’aigua”

Aposten per una maquinària que transformi aigua amb ferro zero

Volen incentivar el comerç i la recollida de deixalles

Servidor públic i escriptor.
Així es defineix l’alcalde de Riudarenes en el seu blog . Ha cultivat la seva faceta d’escriptor i va assistir durant tres anys a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. És autor de dues novel·les i un recull de contes que es poden trobar a Amazon. “Per escriure necessites molta pau“, destaca sobre el fet de compaginar-ho amb la política local.

Josep Solé (Junts) és el nou alcalde de Riudarenes succeint l’històric Jordi Gironès, que ha governat la localitat durant 24 anys. Junts va ser la llista més votada, empatant amb quatre regidors amb Agrupació Independent de Riudarenes (AIR), de l’exalcalde Gironès. SOM Riudarenes va obtenir tres regidors.

Ha arribat a un acord de cartipàs amb SOM Riudarenes i comparteixen govern.
Vam plantejar els dos grups que com a llista més votada havíem de tenir l’alcaldia i a partir d’aquí negociar, a veure a quins acords podíem arribar, sense la pressió de tenir-ho per al 15 de juny, per a la constitució dels ajuntaments. Aquests últims anys hi ha hagut discrepàncies molt grans, enfrontaments forts entre partits, amb gent que no es parlava. Amb quatre regidors no podíem assumir totes les regidories. SOM Riudarenes ho van entendre molt bé i es van abstenir perquè poguéssim tenir l’alcaldia. Això va desencadenar relacions bones i en canvi a l’altra banda no ho entenien, només volien repartir regidories i formar govern de manera molt estricta. Consideràvem que s’havia de trencar el gel d’una altra manera i avançant per arribar a acords. I amb SOM, els principals projectes de poble, estem d’acord.
Hi ha hagut tensió els últims anys al consistori. Era necessària la renovació?
Ha quedat claríssim amb el resultats. Jordi Gironès va acabar el mandat sense majoria en el ple. Una escissió d’AIR ha muntat SOM Riudarenes. Era una guerra d’ells.
La seva filosofia és la de buscar el consens i a més en política municipal, molt complexe, i amb prioritzant les afinitats personals.
Hi passa sobretot per acords basats en la confiança, de fer gestos i de canviar les dinàmiques que s’han fet fins ara. No hi ha bàndols sinó partits polítics amb visions diferents. No és el nostre tarannà.
Amb quins objectius treballen?
A llarg termini, solucionar el problema de l’excés de ferro de l’aigua. S’havia comentat la possibilitat de comprar l’aigua del Pasteral. El nostre pensament és que un poble que tingui aigua no l’ha de comprar a fora. La nostra voluntat és intentar fer un sistema, una maquinària, que permeti una aigua amb ferro zero. El cost pot ser alt. Caldrà buscar recursos de finançament. No descartem, si s’han de fer grans inversions, fer una consulta al poble. La nostra prioritat no és comprar l’aigua fora. És possible fer-ho però també hi ha temps i diners. És un tema que s’ha de consultar amb tècnics i parlar amb molta gent. És un tema que no se solucionarà d’avui per demà. Lamentem que l’anterior govern negués el problema.
Altres prioritats?
La recollida d’escombraries en general. Creiem que en aquest tema també hi ha hagut deixadesa per part de l’equip de govern. Tant el període en què es passa a recollir com els contenidors són insuficients. Volem fer un mapa del que tenim i reestructurar-ho, destinar esforços a una millor recollida i iniciar, com més aviat millor, el porta a porta de l’orgànica. Ens hem trobat un desordre amb tot. Considerem que hi havia una deixadesa en tot; l’anterior equip de govern era anar passant. Ara entra gent amb empenta i ganes de treballar, el primer que s’ha de fer és posar ordre.
També vol reactivar el comerç.
Riudarenes ha de tenir un nucli amb un eix comercial on s’hi pugui desenvolupar un negoci. Que sigui un poble dinàmic comercialment. Com a primera mostra, fem el festival de l’Esparra el 27 de juliol amb un concert de la pianista russa Varvara. L’oposició demanava les entrades d’invitació que l’empresa atorga a l’Ajuntament. El que hem decidit és donar-les totes als comerciants perquè les sortegin entre els clients, amb la voluntat d’impulsar el comerç local. Volem que sigui l’embrió de l’associació de comerciants. Crec que hem aconseguit canviar l’ànim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona