Política

Torrent insta Sánchez a triar entre l’extrema dreta i el diàleg

El president del Parlament retreu al líder del PSOE la seva “arrogància” i li demana que faci política

El republicà afirma que ERC no posa “línies vermelles” a la investidura però tampoc donarà “xecs en blanc”

El president del Parlament, Roger Torrent, ha exigit al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que faci política i no es comporti com si hagués guanyat les eleccions amb majoria absoluta.

“Ja n’hi ha prou de tanta arrogància. Li exigim que faci política i això vol dir que triï si es vol deixar arrossegar i acomplexar per l’extrema dreta o plantejar governs progressistes que obrin la porta al diàleg”, ha afirmat Torrent , en relació al ple d’investidura que s’ha de celebrar la setmana vinent. El republicà ha assegurat que el partit no “bloquejarà res” i que no posaran “ni línies vermelles ni xecs en blanc”. “Hem vingut a fer política”, ha subratllat.

Torrent ha fet aquestes declaracions als mitjans aquest dissabte en l’acte polític de l’Acampada Jove a Montblanc. El republicà ha lamentat que Oriol Junqueras, Marta Rovira i la resta d’empresonats i exiliats no hagin pogut participar de l’acte polític central que cada any organitza el jovent republicà a Montblanc. “Haurien de ser aquí avui. Però són víctimes de la repressió”, ha etzibat. Tot i això, ha assegurat que la “repressió” de l’Estat no els aturarà i que no defalliran mai “malgrat les circumstàncies que toca viure”.

En aquest sentit, ha retret les “dinàmiques repressives” i l’actitud “d’arrogància” de Sánchez. “Si es pensa que menystenint els més de dos milions de catalans que van votar la república, desapareixerà el conflicte, és que no ha entès res”, ha subratllat el republicà. “Ja n’hi ha prou de tanta arrogància, de comportar-se com si hagués guanyat les eleccions amb majoria absoluta, toca fer política”, ha reblat .

Davant d’això, Torrent ha exigit al president del govern espanyol que esculli entre les vies que permetin el diàleg o deixar-se endur per les manifestacions de Colón i de l’extrema dreta. “En qualsevol cas, des d’ERC ja hem dit sempre que ni línies vermelles ni xecs en blanc, hem vingut a fer política, no a bloquejar res”, ha insistit . Per això, li ha reclamat que afronti políticament el conflicte entre Catalunya i Espanya.

Pel que fa al posicionament dels republicans en el debat d’investidura de la setmana que ve, Torrent ha dit que estan a l’expectativa del que pugui passar en els propers dies. “Veurem quin Pedro Sánchez i quin PSOE ens trobem, si és el que es deixa acomplexar per l’extrema dreta o el que acull els refugiats que arriben al port de València”, ha apuntat. Malgrat això, ha deixat en mans dels òrgans interns del partit la decisió i no ha revelat què votaran.

Prèviament, en la seva intervenció, Torrent ha fet una crida a la tenacitat i a la convicció per arribar a proclamar la república. En l’acte polític, també hi han intervingut l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, que ha demanat “fermesa” i ser “agosarats” de cara a la sentència del Tribunal Suprem. També ho ha fet, el portaveu del jovent republicà i director de l’Acampada, Pau Morales, que ha instat la societat a no rendir-se. “Davant de la sentència que vindrà, el jovent hem de seguir lluitant, cal que ningú es rendeixi i que ni ningú s’aturi”, ha conclòs.

A la vegada, s’ha recordat i reivindicat el compromís feminista de Carme Forcadell i Dolors Bassa. L’Acampada Jove tancarà aquesta nit la 24a edició, que fins al moment ha estat marcada per la reivindicació de l’alliberament dels presos i la lluita feminista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA