Política

PSOE i Podem reactiven les converses a la recerca d’un acord ‘in extremis’

Calvo explica que ja ha trucat a Pablo Echenique per concertar una nova trobada

La formació de Pablo Iglesias espera una oferta global de govern que ampliï la que els socialistes han posat sobre la taula

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha trucat ja al secretari d’Acció de Govern de Podem, Pablo Echenique, per reactivar les converses a la recerca d’un acord de govern in extremis abans de dijous a les 13.30h, quan comença la sessió definitiva del ple d’investidura.

Ho ha explicat la mateixa vicepresidenta a la sortida de la reunió que ha mantingut fins gairebé les sis de la tarda al Congrés amb el candidat a la investidura, Pedro Sánchez, el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, i la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero. La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha estat present a la reunió i ha marxat una estona abans.

Segons han confirmat a l’ACN fonts de la formació morada, Calvo i Echenique es reuniran aquest dimecres, vint-i-quatre hores abans de la segona votació d’investidura.

Els socialistes preparen una nova oferta d’encaix al govern espanyol. Podem espera que es tracti d’una proposta global que vagi més enllà de la que tenen sobre la taula i que inclou una vicepresidència per a Irene Montero i carteres de nova creació i que s’encarregarien d’Infància, d’una banda, i Esport, Habitatge i Turisme, entre altres.

Segons fonts del PSOE, les reunions les faran els equips negociadors –previsiblement sense Pedro Sánchez ni Pablo Iglesias– per trobar el que segons el socialistes ha de ser una entesa “racional” i no “emocional”. “Si hi ha racionalitat hi ha solució”, afirmen”.

Fonts de Podem han apuntat que consideren que es tracta d’una proposta insuficient perquè la vicepresidència està buida de contingut polític i els ministeris que el PSOE proposa per a Podem no permeten a la formació morada desplegar autèntiques polítiques socials.

Podem, que ja ha dit que no vol ministeris d’Estat com Defensa, Interior, Justícia o Exteriors, aspira a carteres de pes en l’àrea social com Ocupació, Fiscalitat o Energia. Segons fonts de Podem, les carteres que proposa el PSOE són antigues direccions generals “sense competències”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona