Política

Sis detinguts per una violació grupal a Bilbao

L’alcalde exigeix que “tot el pes de la justícia” caigui sobre els autors de l’atac

L’Ertzaintza va detenir ahir a Bilbao sis homes d’edats compreses entre els 18 i els 36 anys per la seva presumpta relació amb la violació grupal d’una noia que va tenir lloc dijous a la nit al parc Etxebarria de la capital biscaïna. Segons fonts del govern basc, l’hospital de Basurto, on va ingressar la noia després de l’agressió sexual, va informar dels fets als jutjats. La víctima va rebre l’alta unes hores després. La investigació de l’Ertzaintza, en col·laboració amb la Policia Municipal de Bilbao, va permetre la localització i la detenció dels sis sospitosos, d’origen magribí, i que ahir al vespre continuaven en dependències policials.

Els fets van aixecar una forta indignació institucional i ciutadana, amb condemnes a Twitter a càrrec de partits i de l’alcalde de Bilbao, Juan María Aburto, que va penjar un vídeo en què es declarava “horroritzat” per aquesta “agressió masclista”. “Sento ràbia, impotència. És menyspreable, inaguantable, inacceptable”, va dir, mentre reclamava que “tot el pes de la llei i la justícia caigui sobre aquests malfactors perquè no puguin tornar a actuar mai més així”. “A Bilbao, no ha de ser sempre no”, va sentenciar.

També Blanca Estrella Ruiz, presidenta de l’Associació Clara Campoamor, de defensa dels drets de les dones, va demanar als jutges que mantinguin els presumptes autors de la violació múltiple a la presó. Amb aquesta última, a l’Estat espanyol s’han perpetrat almenys 37 agressions sexuals grupals des de principi d’any. El portal Feminicidio.net, que, a falta d’estadístiques oficials, documenta aquests casos, calcula en 125 les agressions múltiples comeses del 2016 al juliol del 2019. A aquestes, cal afegir-hi la de Bilbao; la violació d’una menor de 17 anys feta per quatre homes en un pis de Manresa i una tercera a Barcelona en què dos homes van violar una jove. Les violacions grupals van saltar al centre de l’atenció informativa amb el cas de La Manada, als sanfermines del 2016. Segons Feminicidio.net, en els 125 casos registrats van participar 440 agressors, un de cada quatre dels quals, menor. Gairebé en un 40% dels casos, la víctima era també menor. En un 12%, els agressors van filmar la víctima mentre la vexaven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona