Política

Sánchez ignora ERC i JxCat per a la investidura i deixa les negociacions en mans d’Adriana Lastra

El president en funcions assegura que la desconfiança amb Podem és “recíproca” i que es manté

El president en funcions, Pedro Sánchez, ha tancat la porta a reunir-se amb els grups independentistes al Congrés de cara a la investidura. El líder socialista deixa les negociacions amb ERC i JxCat en mans de la portaveu del partit, Adriana Lastra, com ja va fer abans de la investidura fallida.

Sánchez ha dit que es reunirà només amb els tres grans partits “que són els que realment tenen la clau” per fer-lo president: Podem, PP i Cs.

A més, insisteix que vol configurar un govern progressista “que no depengui dels independentistes” i manté “l’esperança” de poder-ho fer. Per això, insisteix a fer una crida a la “responsabilitat” no només de Podem sinó també de Cs i PP per “no abocar el país a unes eleccions”.

Sánchez ha arribat 50 minuts tard a la seva cita d’estiu amb el Rei, que l’ha rebut al Palau de Marivent, a Palma de Mallorca. Diumenge, també des de Marivent, el Rei es va posicionar en favor d’un acord que evités anar a noves eleccions. I Sánchez ha dit que les seves paraules són “un encert” i que demostren que hi ha un “consens social perquè els espanyols no volen anar a eleccions”. Després de despatxar amb el Rei, ha reconegut que la via del govern de coalició està enterrada i que la desconfiança amb Podem és “recíproca” i es manté encara.

En aquest sentit, creu que Podem no s’ha mogut. “Ni abans ni ara es veu una rectificació dels seus postulats, contínua la desconfiança i ells mantenen que volen un govern de compartició més que de coalició”, ha manifestat. Segons Sánchez, és “evident” que calen buscar altres fórmules que no passin per un govern de coalició i ha apuntat acords amb Podem tant per a la investidura com també acords de legislatura per poder “materialitzar un govern progressista”.

Pel que fa a la posició tant del PP com de Cs, Sánchez els ha tornat a demanar que facilitin la investidura amb una abstenció i ha dit que si no ho fan és una “tremenda irresponsabilitat” perquè saben que “aboquen” el país a unes noves eleccions perquè “no hi ha cap alternativa a un govern del PSOE”. “Apel·lo a la seva generositat per desbloquejar la situació”, ha dit.

Sánchez s’ha mostrat esperançat que finalment hi hagi govern i creu que ho pot aconseguir. “No perdo l’esperança ni tiro la tovallola perquè els espanyols no es mereixen anar a eleccions altre cop”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona