Política

Boye avisa els partits independentistes que “no es dispara dins d’una trinxera”

L’advocat de Carles Puigdemont apel·la a la unitat estratègica sobiranista

Avança que està treballant per fer valer el respecte pel “dret a les minories nacionals” dins la UE

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha criticat que els partits independentistes es disparin “dins d’una trinxera” i ha apel·lat a la unitat estratègica sobiranista.

Durant una conferència aquest divendres a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), Boye ha demanat als polítics catalans que deixin d’atacar-se entre ells: “El que es fa en aquests casos és disparar cap a fora de la trinxera i no cap a dins”.

En aquest sentit, ha instat a la ciutadania que s’encarregui de recordar als partits sobiranistes que “no es dispara dins la trinxera”.

Boye ha subratllat que la unitat independentista és fonamental en la “construcció d’un país”.

Durant la xerrada l’advocat ha avançat que està treballant per fer valer el respecte pel “dret a les minories nacionals” que hi ha dins el marc de la Unió Europea (UE) a l’hora de defensar les actes d’eurodiputats de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín.

El lletrat ha explicat que es tracta d’un “instrument” que pot fer possible que “a la llarga” sigui “impossible que un referèndum pugui ser considerat de forma diferent al dret democràtic de la llibertat d’expressió d’un poble”. De tota manera, ha advertit que abans que això passi, s’ha de “plantejar” a la UE i aquesta l’ha de “respectar”.

En aquest context, Boye ha assenyalat que és imprescindible “demostrar que Puigdemont, Junqueras i Comín “representen” a aquesta minoria nacional catalana, que equival a “dos milions llargs de vots”. L’advocat de Puigdemont ha recordat que en alguns països “amb un milió de vots s’aconseguiria ser la llista més votada” i per això es tracta d’una massa de gent suficientment important.

Mobilitzacions pacífiques

Boye ha animat els independentistes catalans a mantenir-se “activament no-violents” davant de l’Estat espanyol perquè creu que és el component que fa guanyar “legitimitat internacional” a la causa sobiranista. Ha recordat que un país “es construeix a base de batalles jurídiques” o amb “violència”.

En aquesta línia, el vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Josep Cruanyes, ha demanat als independentistes que segueixin mobilitzant-se per “reivindicar els nostres drets democràtics” però sempre amb “pacifisme”. Cruanyes ha reconegut que actualment hi ha una “aturada” en aquestes mobilitzacions però que aquesta situació “s’ha d’acabar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA