Política

El govern britànic demana a la reina que suspengui el Parlament fins a mitjans d’octubre

La paralització dificultaria als diputats aprovar qualsevol llei per aturar un Brexit sense acord abans de la data prevista de sortida, segons diversos mitjans britànics

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha confirmat aquest dimecres que ha sol·licitat a la reina la suspensió del Parlament a la “segona setmana de setembre”. La confirmació arriba després que diferents mitjans britànics hagin avançat la intenció de Johnson de demanar suspendre l’activitat a la cambra fins a mitjans d’octubre. En una carta enviada als diputats per explicar els plans, el líder conservador ha corroborat que el 14 d’octubre es publicarà el programa de la propera legislatura. Aquests plans, segons ha explicat, obeeixen a què el seu govern vol “treure endavant una ambiciosa i valenta agenda legislativa”.

Segons apunta a la seva informació la cadena BBC, aquesta polèmica mesura impediria als diputats tenir temps suficient per intentar evitar que es produeixi el Brexit sense acord. “És hora de què el nou govern i el nou primer ministre detallin un pla per aquest país després d’abandonar la Unió Europea”, ha assenyalat una font de govern britànic citada per la BBC. També ha avançat la notícia The Guardian, segons l’agència ACN.

En declaracions a la BBC, Johnson ha deixat clar que “és totalment incert” que s’hagi demanat la suspensió de la cambra per evitar qualsevol iniciativa promoguda per part dels diputats crítics.

Inici de les sessions el 3 de setembre

Després del recés parlamentari està previst que les sessions parlamentàries es reprenguin el 3 de setembre i, segons la citada cadena, s’espera que la cloenda es produeixi el dia 10 de setembre. Segons la mateixa informació, el govern de Boris Johnson ha fixat per al proper 14 d’octubre la data en la què es presentarà el nou programa de l’executiu per a la propera legislatura, l’anomenat Discurs de la Reina. Es donarà a conèixer quins són els plans per després del Brexit, fixat el dia 31 d’octubre.

La idea de tancar el parlament ha generat una gran polèmica a aquest país donat que s’impedeix als diputats intentar frenar una sortida de la UE sense acord, com pretén el líder laborista, Jeremy Corbyn, i altres dirigents de partits polítics britànics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona