Política

Els estudiants de Hong Kong comencen la vaga

Les detencions ja arriben als 1.117 manifestants, en els últims tres mesos

El començament del nou semestre educatiu a Hong Kong va esdevenir ahir una nova mostra de la massiva contestació social a favor de la democràcia i per mantenir el marc vigent a l’excolònia britànica. Així, les protestes es mantenen després d’un cap de setmana en el qual la violència ha fet una nova escalada i malgrat que alguns pronosticaven que el retorn a les aules restaria impuls a la continuïtat de les manifestacions.

Vuit universitats públiques i cinc institucions d’educació superior més han començat una vaga de dues setmanes. Es calcula que hi participen uns 10.000 joves, un col·lectiu que participa activament en el lideratge de les protestes que des de fa catorze setmanes sacsegen la important plaça financera. Els estudiants van boicotejar ahir l’inici de les classes, amb actes com ara minuts de silenci i cadenes humanes. Els de secundària van anunciar que tallaran les classes tots els dilluns. En una jornada tensa, però sense actes de violència com els viscuts al metro especialment aquest dissabte passat –amb una contundent actuació policial–, els estudiants es van concentrar al carrer i van repartir fulls volants amb les demandes a la resta de vianants.

Concretament, hi reclamen la retirada total de la polèmica llei d’extradició i del terme revolta pels manifestants, l’amnistia per als detinguts, una investigació independent sobre la brutalitat policial durant la dispersió de les protestes i la introducció del sufragi universal a la ciutat. En una declaració conjunta, els estudiants afirmen: “L’amenaça d’una ofensiva amb munició real és imminent. Com és possible, quan el govern estripa brutalment Hong Kong i converteix cada carrer i districte en un camp de batalla, que ens asseguem als pupitres com si res?”. Asseguren que comencen la vaga per “responsabilitat en la defensa de la nostra llar, la justícia social i per protegir la consciència”.

Ahir el metro tornava a funcionar i la policia va informar que ja són 1.117 els detinguts en els més de tres mesos de protestes. Només el cap de setmana passat, quan es va paralitzar l’aeroport, en van detenir 159. Mentre que les protestes pugen en violència, la situació política no avança.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona