Política

JxCat rep la proposta de Sánchez sobre Catalunya amb “profunda decepció”

Eduard Pujol critica que al document del PSOE no hi ha propostes reals sinó que només “en parla”

El portaveu nega que a la reunió del grup a Brussel·les es discuteixi la proposta sobre la investidura de Puigdemont

Junts per Catalunya (JxCat) s’ha mostrat “decebuda” amb la proposta del president espanyol en funcions Pedro Sánchez sobre el diàleg amb Catalunya en el marc de les negociacions per formar govern.

En declaracions des de Brussel·les, on la formació celebra aquest dimarts i demà dimecres una reunió de coordinació de cara a l’inici del nou curs polític, el portaveu adjunt del grup al Parlament de Catalunya, Eduard Pujol, ha assenyalat que l’oferta mostra la “incapacitat” de Pedro Sánchez d’oferir un “diàleg real” al govern català.

“Reiterar una vegada més la profunda decepció, no podem expressar-nos en altres termes, la profunda i repetida decepció davant la incapacitat de diàleg real de Pedro Sánchez, d’algú que vol ser estadista i el far del socialisme a nivell europeu”, ha lamentat.

El diàleg amb la Generalitat dins la Constitució i el rebuig a un referèndum d’autodeterminació són els pilars de l’oferta relativa a Catalunya dins els plans del PSOE, formació a la que Pujol ha titllat de “genis del màrqueting” per oferir “un diàleg que no és diàleg”. “Ens quedem com sempre en els titulars, el gran anunci, en els focs artificials que acostumen a acompanyar les paraules de Pedro Sánchez”, ha criticat.

En relació amb les 370 mesures que el PSOE ha presentat avui per intentar negociar un programa de govern amb Podem i desbloquejar la investidura, Pujol ha considerat que es tracta d’un document en el que “no hi ha propostes”, sinó que només “en parla”. “El president Sánchez és un mag que pretén ser un Houdini de la situació política actual, amb un document que parla de propostes i que considera que això ja són propostes”, ha incidit.

Reunió a Brussel·les

Les sessions de treball d’avui i demà reuneixen a Brussel·les els diputats de JxCat al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats, els senadors, el president de la Generalitat, Quim Torra, i el seu predecessor, Carles Puigdemont.

Pujol ha assegurat que aquesta trobada de dos dies amb la presència del president Quim Torra i del mateix Puigdemont, líder de la formació, servirà per fer “posicionaments estratègics de cara a una tardor política molt intensa”. Ha assenyalat que aquesta “no és una tardor qualsevol” i ha subratllat que el judici a Torra i als presos són fets d’una “magnitud extraordinària” que “requereix posicionament”.

La reunió d’aquest dimarts ha estat d’organització interna del grup i, amb l’arribada de Torra a la tarda, la sessió se centrarà més en l’estratègia de JxCAT davant de la sentència de l’1-O i l’escenari polític català i espanyol, segons apunten fonts de la formació.

Pujol ha detallat que en les primeres hores, el debat s’ha centrat en la millora de la coordinació entre la representació de JxCat en tots els àmbits institucionals en els que és present, a la recerca d’una actuació “més coordinada”, amb “un únic discurs i una única orientació política”. “Hem parlat de la necessitat de treballar perquè el discurs de la unitat sigui un discurs que tingui en les actituds de JxCat una correspondència. Nosaltres creiem en la unitat, és un gran valor de l’independentisme, un gran valor de la societat catalana que ha tingut traducció política. Nosaltres estem disposats a treballar una vegada més a ser referents en aquest discurs per obra i paraula”, ha recalcat.

Pujol ha afirmat que el partit té una “obsessió per ser útils” i ha afegit que s’ha de treballar perquè la gent percebi la utilitat de JxCat.

El portaveu ha assenyalat que en la reunió no s’havien abordat fins al moment qüestions com la situació política a Espanya i les perspectives d’una investidura o la possibilitat d’investir Puigdemont president de la Generalitat com a reacció a la futura sentència del Tribunal Suprem sobre el procés.

Torra i Puigdemont tenen previst oferir una roda de premsa dimecres al migdia per valorar la trobada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia