Política

Centenars de nedadors i embarcacions porten l’estelada arreu del litoral

L’‘Onada per la independència’ busca “internacionalitzar l’afer català”

El CDR de Blanes planta un centenar de para-sols grocs a la platja per reclamar la llibertat dels “presos polítics”

Velers, motores, llanxes pneumàtiques, caiacs o gent nedant han irromput aquest diumenge al migdia en diversos punts del litoral català amb estelades per reivindicar aquesta ensenya com a “bandera aglutinadora”.

Els vaixells que han participat en l’anomenada Onada per la independència han salpat des de diferents ports del litoral català, de Colera i a Sitges, passant per l’Escala, Begur, Palamós, Blanes, Arenys de Mar, Mataró o Badalona, segons els organitzadors. Els organitzadors han quantificat la participació de centenars de persones i han explicat que hi han participat un total de 120 patrons d’embarcacions.

L’acte ha estat organitzat per Esportistes per la República, i ha rebut el suport de diversos col·lectius, com Clam per la Llibertat, Fem Consell, Free Romeva, la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, diverses territorials de l’ANC i els Foreign Friends of Catalonia. David Ferrer, portaveu de la Onada per la independència, ha explicat que l’objectiu de l’acció és “internacionalitzar l’afer català” i “recuperar l’estelada com a bandera aglutinadora”.

‘Llibertat’

Al voltant de les dotze del migdia han arribat al Pont del Petroli de Badalona diversos nedadors amb les lletres de la paraula “independència”, entre els quals dos fills de Raül Romeva. L’eurodiputada, Diana Riba, companya del dirigent independentista empresonat, ha dirigit algunes paraules als assistents després del manifest.

Riba ha recordat que “el mar sempre ha estat un símbol de llibertat” i ha afirmat que ha estat “molt emocionant” veure com entre els participants en l’acció hi havia els seus fills. L’eurodiputada ha destacat que el Pont del Petroli és un símbol “molt important pels nedadors i nedadores”.

Riba ha fet una crida a què l’11 de setembre “tothom” surti al carrer “per continuar dient que seguim i seguim estant aquí i necessitant un projecte polític” per Catalunya.

Tothom a la diada

El manifest admet que molts independentistes “se senten desencantats, desorientats” i pensen que anar a la manifestació de l’11 de Setembre “no serveix per a res”.

No obstant això, asseguren que participar en la mobilització és una bona manera per reivindicar que “aquell poble que va anar a votar l’1-O continua més unit que mai”.

De fet, consideren que és “el mínim” que es pot fer pels “més de mil encausats injustament” i “pels vots robats, silenciats, per una llengua maltractada, unes institucions suprimides pel 155 encara vigent”. “Ni un pas enrere, us necessitem ara i sempre, a totes i a tots”, conclouen.

Para-sols per la llibertat a Blanes

El Comitè de la Defensa de la República (CDR) de Blanes ha plantat un centenar de para-sols grocs a la platja de Sa Palomera aquest diumenge.

L’ objectiu de la protesta era reclamar la llibertat dels presos polítics catalans i cridar l’atenció dels turistes i els banyistes que hi havia a la platja. Alguns dels para-sols duien escrit el lema Free democràcia.

L’acció ha coincidit amb la desfilada d’algunes embarcacions de l’Onada per la independència davant del port.

Durant aquest diumenge el matí a Blanes Sa Palomera estava especialment concorreguda aprofitant el bon temps que ha fet durant tot el dia. A la mateixa hora, a més, a la zona s’estava fent una neteja de la platja i el fons marí, fet que ha congregat encara més gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

dinamarca

Dinamarca anuncia el tancament de la seva ambaixada a l’Iraq

barcelona
Guerra a Ucraïna

Zelenski signa la nova llei de mobilització

Barcelona
guerra a gaza

Israel ataca el centre de Gaza amb el sistema hospitalari a la vora del col·lapse

barcelona
estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona
política

Fiscalia del T. de Comptes desatén l’amnistia i reclama l’1-O als governs de Mas i Puigdemont

barcelona
Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona
política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona