Política

Homenatge a Montse Oliva als actes a Madrid

La periodista serà distingida amb el premi ‘in memoriam’ Amic del Blanquerna

La delegada d’El Punt Avui a Madrid Montse Oliva era una periodista que no va faltar mai els darrers vint anys a la cobertura de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, que a Madrid és commemorada per la Generalitat l’endemà de l’Onze de Setembre, i demà el record de la segarrenca, traspassada el passat 20 d’octubre, també hi serà molt present. En l’acte institucional que demà presidirà la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, al Círculo de Bellas Artes, Montse Oliva serà distingida amb el premi Amic del Blanquerna in memoriam com a reconeixement a una trajectòria periodística que ha deixat un llegat de bon ofici i també de generositat sense fi amb tots els companys del gremi, que en el dia a dia a Madrid és inoblidable.

L’encarregat d’obrir l’acte que tindrà lloc a la Sala de Columnas del Círculo de Bellas Artes de Madrid (Alcalá, 42), al costat de la seu de la Llibreria Blanquerna, serà el delegat de la Generalitat a Madrid, Gorka Knörr, que donarà la benvinguda als assistents i a les autoritats. El programa inclou el lliurament dels reconeixements Amic del Blanquerna, que arriben a la seva tercera edició i que volen distingir aquelles persones que s’han significat amb l’activitat del Centre Cultural-Llibreria Blanquerna o a les Aules de Català a Madrid. La delegació de la Generalitat valora que la periodista nascuda a Torà és “un nom referent del periodisme pel seu gran coneixement de la vida política espanyola” i en destaca la “complicitat, professionalitat i valentia” com a trets definidors de la seva personalitat. Es dona la circumstància que en la primera edició dels Amic del Blanquerna va ser premiat el periodista de TV3 Josep Capella, amic d’Oliva i company seu d’aventures a la villa y corte amb el qual des d’ara compartirà distinció. Els altres premis Amic del Blanquerna seran lliurats a Joan Ribera Llopis (catedràtic de filologia de la Complutense de Madrid), Elena García (promotora cultural), Huerga y Fierro. (editors), Juan Carlos Martínez (client de la llibreria Blanquerna), Leticia Palacios (estudiant de català) i Emilio Gil (dissenyador gràfic). Després d’una conferència glossa a càrrec del periodista Antoni Bassas, el parlament de cloenda de l’acte a càrrec de Budó deixarà pas a una interpretació musical de Paula Valls (veu) i David Soler (baix).

La distinció a Oliva in memoriam s’afegirà al premi de l’Associació de Periodistes Parlamentaris (APP), lliurat a títol pòstum el 2018 i que ara ja porta el nom de la reportera segarrenca com a reconeixement a la petjada professional i humana que va deixar informant des del Congrés i el Senat. L’aleshores presidenta del Congrés, Ana Pastor, a més, va voler que el seu últim acte oficial al maig abans de cessar fos la col·locació d’una placa al racó del pati del Congrés on Montse Oliva s’asseia a fumar i a olorar el despertar polític del dia. “La periodista Montse Oliva va observar i narrar des d’aquí la vida del Congrés durant vint anys. La seva absència ens acompanyarà sempre”, es pot llegir a l’única placa consagrada a un periodista que hi ha al Congrés de diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA