Política

Casado avisa que la “fragmentació” del centredreta és el “salvavides” de Sánchez el 10-N

El líder del PP afirma que la repetició electoral no és un problema institucional o de la Constitució sinó de l’actuació de l’esquerra

El president del PP, Pablo Casado, ha avisat que la “fragmentació” del centredreta és el “salvavides” de Pedro Sánchez a les eleccions del 10-N i ha destacat la “generositat” de la seva formació amb la proposta d’’Espanya Suma’. Segons Casado, no va ser una “proposta electoralista” sinó que era una fórmula “necessària” que hauria evitat la situació actual. “Hem d’unir-nos per guanyar, hem de guanyar per governar i només governant podrem unir Espanya”, ha afirmat aquest dijous a la reunió que ha mantingut al Congrés amb els diputats i senadors del PP. El líder dels populars ha demanat als membres de la seva formació que obrin “de bat a bat les portes i finestres” del PP i ha dit que el projecte dels populars ha de ser “de tots amb el PP” i no de “tots contra el PP”.

El líder dels populars ha opinat que el resultat electoral del 28-A i el bloqueig polític que ha portat a una nova convocatòria d’eleccions ha demostrat que tenien “raó”: “Hem recuperat gran part de la credibilitat i comptem amb capital moral”, ha afirmat. Segons Casado, els comicis del 10-N van de “desbloqueig” i ha assegurat que el PP és l’alternativa a la paràlisi actual.

Casado ha dit que la repetició electoral no és un problema institucional ni tampoc de la Constitució. El PSOE va tornar a obrir el debat dilluns d’una possible reforma constitucional per facilitar la investidura de la llista més votada en situacions de bloqueig. Segons el líder del PP, el problema no és el marc legal sinó la mirada “a curt termini” i l’actuació de l’esquerra.

El líder del PP ha afirmat que Sánchez ha estat “més preocupat per interessos electoralistes que pels interessos d’Espanya” i ha dit que la responsabilitat de la repetició electoral és “exclusiva” del líder socialista. En canvi, ha afirmat que el PP ha estat “l’antídot al bloqueig” però que Sánchez no els ha donat “ni una sola raó per canviar de postura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona