Política

El TSJC jutjarà exmembres de la mesa l’endemà de Torra

Nuet, Simó, Barrufet, Corominas, Guinó i l’exdiputada Mireia Boya (CUP), que declararà en aranès, són acusats de desobediència i la vista serà del 19 al 22 de novembre

Arrimadas, Iceta i Albiol, testimonis

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha concentrat en la tercera setmana de novembre dos judicis per desobediència contra càrrecs i polítics catalans. Si el judici contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per no haver retirat la pancarta a favor dels presos polítics i exiliats del balcó del Palau, es va ajornar fins al dilluns 18 de novembre, ahir es va comunicar que l’endemà d’aquesta vista i fins al 22 de novembre, se celebrarà el judici contra cinc exmembres sobiranistes de la mesa del Parlament, per haver permès la tramitació de les lleis de desconnexió, i l’exdiputada de la CUP Mireia Boya, per haver presentat en nom del seu grup la proposició de llei de transitorietat, segons va informar ahir el gabinet de premsa del TSJC.

Els exmembres de la mesa a judici són: Lluís Maria Corominas (PDeCAT), Lluís Guinó (PDeCAT) –l’únic que manté l’acta de parlamentari–, Anna Simó (ERC), Ramona Barrufet (PDeCAT) i Joan Josep Nuet (EUiA), que havia de ser jutjat pel Tribunal Suprem en ser diputat al Congrés, però que, en dissoldre’s les Corts per les eleccions, ha perdut l’aforament. Boya ha demanat poder declarar en la seva llengua materna, l’aranès, i el TSJC va comunicar ahir que ho accepta i demana recursos al Departament de Justícia per fer la traducció simultània.

Els sis polítics seran jutjats per un tribunal format pel president del TSJC, Jesús María Barrientos, el civilista Jordi Seguí i el penalista Carlos Ramos, que serà ponent. La fiscalia demana per a ells fins a un any i vuit mesos d’inhabilitació i una multa de 10 mesos amb una quota diària de 100 euros. Inés Arrimadas, Miquel Iceta, Xavier García Albiol i Lluís Rabell, presidents dels grups de Ciutadans, el PSC, el PP i CSQP al Parlament quan es van aprovar les lleis de desconnexió, declararan com a testimonis, a proposta de l’acusació popular de Vox, que demana per als polítics 12 anys de presó en acusar-los d’organització criminal. El TSJC també ha acceptat la majoria dels testimonis de les defenses.

LA DATA

19.11.19
comença el judici contra cinc exmembres de la mesa i una exdiputada de la CUP al TSJC, que durarà fins al 22.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona