Política

La solidaritat amb els detinguts dels CDR s’estén fins a Madrid

Concentracions a la capital de l’Estat i a Mollet prenen el relleu a la protesta de Sabadell per exigir-ne la llibertat

L’endemà de la gran manifestació en suport dels independentistes detinguts fa una setmana, celebrada a Sabadell, els actes per exigir-ne l’alliberament i denunciar la irregularitat de l’operació policial i judicial es multipliquen i s’estenen. Ahir fins i tot van arribar a Madrid. Al voltant d’un centenar de persones es van concentrar a la Puerta del Sol de la capital espanyola per demanar la llibertat dels set membres dels comitès de defensa de la República (CDR) a la presó acusats de terrorisme. Convocats per diverses organitzacions com ara el Moviment Antirepressiu de Madrid o Madrileñ@s pel Dret a Decidir, els assistents van corejar consignes com ara “Prou muntatges policials”, “Vosaltres, feixistes, sou els terroristes” o “Madrid està amb el poble català”.

Un dels portaveus de Madrileñ@s pel Dret a Decidir, Jaime Pastor, va denunciar que la detenció dels membres dels CDR “obeeix a un muntatge policial” i a un “intent de criminalitzar l’independentisme”.

Ahir també unes 250 persones van fer un acte de protesta a Mollet del Vallès d’on és un dels detinguts i on un altre participa al CDR del municipi. Els manifestants es van concentrar a la plaça Pau Casals i van marxar pels carrers del centre de la ciutat vallesana amb crits exigint l’alliberament dels empresonats.

Amenaces i coaccions

D’altra banda, l’oncle d’un dels independentistes detinguts ara fa una setmana en l’operació Judes va denunciar dissabte a la nit coaccions de la Guàrdia Civil al seu nebot, que forma part del grup de set persones empresonades i també a familiars. David Ros, oncle de Jordi Ros, va aclarir que van ser les pressions i coaccions policials les que van forçar el seu nebot a acceptar d’entrada un advocat d’ofici, a diferència de la major part dels detinguts representats per lletrats del col·lectiu Alerta Solidària. L’oncle del detingut va denunciar que fins dijous passat no se li va permetre –amb totes les traves possibles– que se’n fes càrrec l’advocat escollit per la família, que, tal com informava ahir El Punt Avui, és un penalista de Barcelona.

David Ros també va denunciar un intent d’interrogatori al detingut durant el trasllat a Madrid, actuació totalment il·legal en no estar present l’advocat, i va assegurar que la Guàrdia Civil hauria pressionat familiars de Jordi Ros perquè cedís a les demandes policials utilitzant amenaces de detencions i agressions a membres de la família.

En el mateix programa de TV3, l’alcalde de Folgueres, Xavier Roviró, va denunciar que s’havia encanonat a la cara amb una arma un dels fills d’un altre dels detinguts, Xavier Buigas. L’alcalde va ser taxatiu: “És impossible que estiguessin preparant cap tipus d’explosiu.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona