Política

Més de 300 persones es manifesten a Calella per exigir a la Guàrdia Civil que marxi de Catalunya

La protesta ha recorregut els carrers del municipi i ha tallat un carril de l’N-II

Una cinquantena de persones es concentren davant la caserna per expressar el seu suport al cos policial i a la unitat d’Espanya

Una marxa lenta ha recorregut aquest dijous els carrers de Calella per exigir la sortida de la Guàrdia Civil del territori català. Més de 300 persones, segons la Policia Local, han participat en aquesta protesta que ha recorregut els carrers del municipi i ha tallat un carril de la carretera N-II sota el lema Fem-los fora.

La mobilització, que ha estat convocada de forma unitària per diversos partits, entitats i col·lectius de l’Alt Maresme, ha volgut recordar el 2 i 3 d’octubre de 2017, en què Calella i Pineda de Mar van viure moments de tensió a causa de l’estada hotelera de centenars de Guàrdies Civils desplegats a Catalunya per l’1-O.

La marxa, que és el segon any que es duu a terme, s’ha iniciat a la Plaça de l’Ajuntament i ha arribat fins a la Plaça de Catalunya. Tot i que la previsió era que la protesta es fes per l’interior dels carrers del poble, els manifestants han arribat a l’N-II i durant més d’un quilòmetre han tallant un carril d’aquesta via. Al llarg del recorregut s’han sentit proclames com “1-0, ni oblit ni perdó” i “fora, fora, fora la Policia Espanyola”.

La marxa s’ha aturat pocs metres abans d’arribar a la caserna de la Guàrdia Civil de Calella i s’ha llegit un manifest per commemorar els fets. Els manifestants han deixat maletes buides enmig de la carretera per simbolitzar el seu desig que la policia espanyola “marxi” de Catalunya.

En aquest punt els manifestants s’han trobat amb un cordó dels Mossos d’Esquadra que els ha impedit seguir avançant per evitar que es trobessin amb una concentració de sentit contrari. Una cinquantena de persones a favor de la unitat d’Espanya s’han aplegat a les portes del quarter amb crits de “no ens enganyen Catalunya és Espanya”.

Un dels portaveus de les entitats independentistes organitzadores, Jaume Martí, ha explicat que l’objectiu de l’acció ha estat “demostrar el descontent amb el que va passar fa dos anys a Calella i Pineda” i dir que “ja n’hi ha prou”. Martí, que es membre de Malgrat per la Independència, ha recordat el caràcter pacífic del moviment independentista i ha assegurat que “qui no es va comportar de forma pacífica va ser algú que duia porres”.

La mobilització ha finalitzat sense que s’hagin produït incidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona