Política

Els sindicats de Mossos preveuen una actuació “congruent i proporcional” en les mobilitzacions posteriors a la sentència

Uspac i Sap-Fepol admeten “certa tensió” dins el cos policial però asseguren que l’ordre estarà “sempre garantit”

Les dues organitzacions rebutgen la utilització de la policia per a finalitats polítiques

Els dos principals sindicats de Mossos d’Esquadra han assegurat que l’actuació del cos serà “congruent i proporcional” en les mobilitzacions ciutadanes previstes després de la sentència del procés.

“Es regirà per la congruència, l’oportunitat i la proporcionalitat, que són el tòtem de les nostres actuacions”, ha afirmat aquest dissabte el portaveu d’Uspac, Francesc Vidal, al programa El Suplement de Catalunya Ràdio.

Vidal ha reconegut “certa tensió” dins el cos policial davant la complexitat del moment però ha constatat que l’ordre estarà “sempre garantit”.

En paral·lel, els sindicats de Mossos han descartat cap tipus de descoordinació entre cossos policials. El portaveu de Sap-Fepol, Toni Castejón, ha admès que aquest “va ser un dels problemes de l’1-O de fa dos anys”.

El sindicalista també ha posat sobre la taula la manca d’efectius dels Mossos. “Estem més que sota mínims”, ha alertat. “Tenim una manca d’efectius brutal, tant a ordre públic com a la brigada mòbil i també als ARRO”, ha insistit.

No obstant això, el portaveu de Sap-Fepol ha donat per garantit el compliment de les competències de seguretat ciutadana i ordre públic a Catalunya. “És veritat però que hi ha objectius que no cobrim, com per exemple casernes d’altres cossos i altres tipus d’edificis públics. I segurament aquí no arribaríem a tot i necessitem ajuda”, ha reflexionat en veu alta.

Els dos sindicats de Mossos també han rebutjat a l’uníson qualsevol utilització política del cos. “Nosaltres som servidors de la seguretat pública i servirem el més bé que sapiguem, tant si manen uns com si manen els altres. El que no acceptem és que se’ns utilitzi per fins polítics”, ha advertit el portaveu d’Uspac.

Vidal i Castejón han volgut deixar clar que no hi ha cap justificació per aplicar el 155 als Mossos d’Esquadra i han criticat la forma en què es va fer el relleu del director general Andreu Martínez. “És molt lamentable que els sindicats ens haguem d’assabentar per la premsa que plega el director general dels Mossos”, ha dit el portaveu de Sap-Fepol. Castejón ha explicat que la substitució es va prendre en un moment delicat en què s’estaven decidint els operatius policials de cara al segon aniversari de l’1 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES