Política

Rivera demana el cap de Torra a canvi de donar La Moncloa a Pedro Sánchez

El partit taronja vol el suport dels socialistes a la moció de censura que es debatrà demà dilluns

Proposa un decàleg de mesures per pactar amb el PSOE

Canvi d’estratègia a Ciutadans però no canvi d’objectiu ni d’obsessió política. El partit taronja ha rectificat la seva posició de no pactar sota cap circumstància amb els socialistes espanyols pel govern d’Espanya i ara està disposat a portar amb Pedro Sánchez a La Moncloa sempre que es compleixin unes quantes condicions, la més peremptòria de les quals és que el PSC faci costat a la moció de censura presentada contra Quim Torra al Parlament i que defensa demà Lorena Roldén.

L’acord proposat per Rivera està condemnat, però, a no tenir gire recorregut i, segons com, podria morir la setmana vinent un cop s’hagi substanciat la mateixa moció de censura. És públic i notori que el grup socialista al Parlament ha dit que no farà costat a la moció de censura i en els mateixos termes es va pronunciar ahir el soci del PSC al Parlament, Units, a través del seu màxim responsable i diputat, Ramon Espadaler, que va qualificar la moció de censura de primer acte de campanya de Ciutadans.

Nova estratègia

Tot i les evidents dificultats per tirar endavant el seu propòsit, Albert Rivera va fer pública ahir de manera solemne la nova estratègia del seu partit en anunciar que ha decidit aixecar finalment el vet al PSOE i demanar com a contrapartida al líder del PSOE i president en funcions que accepti un decàleg “de reformes de gran nivell”, entre les quals hi hauria en primer lloc frenar el president de la Generalitat, Quim Torra. “Tot el que pugui passar en el futur a aquest país es basa en el fet que el PSOE canviï d’aliats i esculli bé quins són els seus adversaris”, va afirmar el líder de Cs en el seu primer míting de precampanya a Madrid. “Sánchez encara és a temps de rectificar i trencar els seus acords amb Otegi a Navarra i amb Torra a la Diputació de Barcelona i a les alcaldies, i de donar suport a la moció de censura contra Torra”, va dir Rivera abans d’insistir: “És dilluns, hi és a temps.”

Rivera va centrar una vegada més el seu discurs en la qüestió catalana i d’aquesta manera va insistir molt en el tema de la moció de censura en afirmar que “Sánchez té una gran oportunitat aquest dilluns per començar a canviar i això implica donar suport a la moció de censura contra Torra i per la convivència”. Pujant el to de les desqualificacions, Rivera va afirmar que “cal dir al Le Pen de la política espanyola que ja n’hi ha prou”.

Rivera va plantejar la nova estratègia per enfocar una negociació amb els socialistes espanyols afirmant: “Em comprometo a convèncer el PSOE perquè rectifiqui i que torni al constitucionalisme, d’on mai hauria d’haver sortit.” “Que torni a asseure’s amb nosaltres per donar suport o per liderar, depenent del que diguin els espanyols a les urnes, un paquet de reformes”, va dir.

El primer acte de la precampanya va servir per presentar el que serà l’eslògan del partit a les eleccions: Espanya en marxa. “És l’hora de parlar de solucions i de futur. Som aquí perquè Sánchez no ha estat capaç d’arribar a un acord ni amb els seus socis”, va afirmar Rivera, que va posar sobre la taula “deu grans pactes d’estat” per superar el bloqueig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona