Política

Enganxada al ple de Figueres per les incompatibilitats

JxF va oposar-se al fet que els regidors socialistes Pere Casellas i Sònia Trilla poguessin exercir com a advocats

L’edil de Seguretat va declarar “roí” l’argument d’Arbolí, que va retreure-li “hipocresia”

Regidors del govern i de l’oposició van mantenir ahir una picabaralla durant el ple ordinari de l’Ajuntament de Figueres per les incompatibilitat de dos dels regidors, Sònia Trillas i Pere Casellas, que van portar a la reunió l’aprovació de la declaració de compatibilitat dels seus càrrecs al govern amb l’exercici de l’advocacia, habitualment un tràmit sense debat. El regidor de Junts per Figueres (JxF) Carles Arbolí va explicar que s’oposarien a la declaració de compatibilitat en el cas de Pere Casellas, regidor delegat de Seguretat, Serveis d’Acció Cívica i Barris, “no perquè posem en dubte la compatibilitat ni que hi tingui dret, sinó perquè ens alarma especialment que la compatibilitat sigui específicament per poder exercir l’advocacia, en el torn d’ofici”.

“Aquesta funció és absolutament incompatible amb les seves funcions com a regidor de Seguretat de l’Ajuntament. Això pot generar dubtes sobre la funció pública del vicealcalde”, va afirmar. I hi va afegir: “Seria una irresponsabilitat per a qui ho demana i per a qui ho permet. No es pot ser regidor de Seguretat i advocat del torn d’ofici.” “Si se li estima, demanem que sigui destituït de la responsabilitats com a regidor de Seguretat”, va reclamar a l’alcaldessa. Agnès Lladó li va fer notar que el règim d’incompatibilitats el tenia tothom clar, perquè està “ben regulat”. “Si Casellas ho podia fer compatible en anteriors governs, amb aquest govern també”, va manifestar. La regidora de Ciutadans, Elisabet Guillén, que ahir es va estrenar, va afirmar que ho veia compatible en tenir Casellas dedicació parcial. Hi van votar a favor els deu regidors del govern, i en contra, els vuit de Junts. Es va abstenir Cs.

La compatibilitat de Sònia Trilla es va aprovar per un sol vot. Hi van votar a favor els deu regidors del govern i en contra els vuit de l’oposició. La regidora Guillén es va negar a concedir la petició. “No ho podem concedir perquè té dedicació exclusiva”, va manifestar. El portaveu de Junts, Jordi Masquef, va agafar-se al mateix argument que Cs. “Quina imatge donem que una persona amb dedicació exclusiva pugui exercir una altra feina”, va afirmar.

Pere Casellas, absent durant la votació de la seva declaració de compatibilitat, va defensar el vot a favor i els va retreure que “teixien unes sospites sobre l’actuació de dos membres del govern”. “No tots els advocats van als jutjats. La senyora Trilla es pot dedicar a traduir l’Enciclopèdia Britànica quan ha fet les 40 hores de dedicació. En què incompleix l’horari de l’Ajuntament?”, es va preguntar. “No puc suportar la roïnesa”, va etzibar visiblement molest amb els arguments d’Arbolí. “El que ha fet és, com a mínim, roí”, va insistir. Arbolí va respondre: “Si vostè no pot suportar la roïnesa, a mi em supera la seva hipocresia.”

En el ple es van aprovar les ordenances fiscals per onze vots a favor (els del govern), un en contra (Cs) i vuit abstencions de Junts per Figueres. També es va oficialitzar el desistiment de la petició per ampliar l’àmbit de Figueres com a municipi turístic.

LA FRASE

Si vostè [Pere Casellas] no pot suportar la roïnesa, a mi em supera la seva hipocresia
Carles Arbolí
REGIDOR DE JUNTS PER FIGUERES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona