Política

Marchena: “Una sentència no està acabada fins que l’últim magistrat la signa”

El president del tribunal que ha jutjat els líders independentistes confirma que farà públic el veredicte dilluns o dimarts

Pedro Sánchez anuncia que farà una compareixença quan se sàpiga la sentència

El president del tribunal que ha jutjat els líders independentistes, Manuel Marchena, s’ha mostrat aquest dissabte disgustat per les filtracions de la sentència. “És una pena, però en una sentència que passa per dotze persones no es poden evitar”, ha admès Marchena, en una conversa amb periodistes durant la recepció del dia de la hispanitat al Palau Reial de Madrid. El jutge no ha volgut confirmar les informacions que preveuen una condemna per sedició i malversació però no per rebel·lió, perquè “una sentència no està acabada fins que l’últim magistrat la signa”, fins al “darrer minut”. “No puc confirmar una filtració, seria una insensatesa”, ha advertit Marchena, que confia fer públic el veredicte aquest dilluns o dimarts.

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha anunciat que compareixerà públicament per valorar la sentència, aquest dilluns o dimarts. Sánchez ha assegurat que encara no coneix el veredicte del Suprem i que no en pot opinar. “Hem previst tots els escenaris possibles” de reacció dels independentistes a la sentència, ha explicat el president espanyol, que ha valorat com a “molt positiva” la coordinació de les forces i cossos de seguretat de l’Estat amb els Mossos d’Esquadra i ha advertit que “es garantirà el dret de manifestació, però també els drets dels que no es volen manifestar”. Els agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya “actuaran amb proporcionalitat, segons l’escenari, i amb fermesa democràtica”, ha avisat Sánchez, també durant la recepció del rei Felip amb motiu del 12-O. “Crec que des del 2017 tots hem après i les institucions catalanes també”, ha afegit Sánchez.

També el ministre espanyol d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha elogiat la “molt bona” coordinació amb els Mossos d’Esquadra i ha demanat “cautela”, tot i que no tem que es produeixin disturbis. “Espero que a Catalunya s’acati la resolució dictada pel més alt tribunal, estem en un estat de dret amb estàndards democràtics de primer ordre”, ha recordat. La portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, ha lamentat, com Marchena, les filtracions i ha insistit que “en un estat de dret les sentències judicials han de ser acatades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona