Política

Sis trams de carretera tallats a diversos punts de la geografia catalana per protestes contra la sentència de l’1-O

D’altra banda, l’AP-7 s’ha reobert a les sis de la tarda en ambdós sentits de la marxa

Talls insistents a diversos punts de la xarxa viària

A Gurb, els manifestants marxen quan arriben els furgons policials, però després tornen a bloquejar la C-17 en el tram comú amb la C-25

Les mobilitzacions com a resposta a la sentència s’han continuat produint aquest dimarts al matí amb diversos talls de carretera. En alguns punts, els manifestants i els Mossos d’Esquadra semblaven jugar al gat i la rata perquè quan arriben els furgons policials, els manifestants es traslladen a un altre punt de la xarxa viària.

Uns dels punts més calents al llarg de la jornada d’avui han estat l’AP-7 a Sant Gregori i Gurb per la importància de les vies afectades.

A les sis de la tarda les protestes encara mantenien el tall de sis carreteres arreu de la geografia catalana, segons ha explicat el Servei Català de Trànsit (SCT). En concret, segueixen tallades les vies C-17 i C-25 al seu pas per Gurb (Osona). També està tallada l’N-II al seu pas per Mataró, l’A-26 a Sant Joan les Fonts en direcció Figueres, l’N-340 a Vilafranca del Penedès i la C-14 a Alcover. D’altra banda, segons informa l’SCT, l’AP-7 ha estat reoberta a Girona en ambdós sentits de la marxa.

–A Gurb, els estudiants han iniciat una marxa des de Vic i han tallat la C-17 i l’Eix Transversal (al quilòmetre 180). L’Eix Transversal ha estat tallat durant cinc hores, des de les 9h a les 15h, moment en què els Mossos han procedit a desallotjar els manifestants. D’aquesta manera els vehicles aturats, una gran part camions, han pogut reprendre el viatge. A les 16 h, els estudiants havien tornat a tallar la C-17 en el punt que es creua amb la C-25 (Eix Transversal) on també ha quedat interromput el trànsit.

Girona. Cap a les 14 h un miler de persones ha tallat l’AP-7 a l’altura de Sant Gregori, entre els punts quilomètrics 55 i 71. Cap a les 17 h, els Mossos d’Esquadra s’han dirigit cap a la zona on estava localitzada la protesta i han amenaçat els manifestants de fer-los fora si no desistien de tallar la via. Cap a tres quarts menys cinc de sis de la tarda, els manifestants han estat encerclats pels Mossos fins que al final han desistit i han marxat en mig de moments de tensió.

Barcelona. Unes 400 persones han tallat el Paral·lel en direcció a plaça Espanya. Molts dels manifestants són de l’Institut del Teatre. Han començat unes 150 persones des de l’estació del metro del Poble-sec i s’hi ha anat afegint gent. Entre les consignes que criden hi ha ’Catalunya antifeixista’, ’Estudia, no siguis policia’ o ’Els carrers seran sempre nostres’, a més de crits a favor de la independència de Catalunya. Un cop a plaça Espanya han girat cap a la Gran Via en direcció a plaça Universitat. El trànsit al Paral·lel s’ha normalitzat.

–La C-66 a Celrà ha estat tallada durant una estona aquest matí per diversos manifestants. La policia ha desallotjat la concentració amb una càrrega policial.

–Tallada l’Eix Transversal o C-25 a Manresa. Cap a les 14h han aixecat la protesta per anar cap a la caserna de la Guàrdia Civil.

–A Tarragona, Lleida, Granollers, Sabadell, Anglès, Olot, Bescanó, Cassà de la Selva o Vilablareix també s’han fet actuacions que han causat talls a carrers o carreteres.

–N-II a Mataró. Un grup de persones ha tallat l’N-II davant l’estació de Renfe en els dos sentits de la marxa davant de l’estació de Mataró. Després cap a les 8 h han tallat les vies de tren interrompent la circulació de trens entre Vilassar i Mataró.

–A la C-31 a Verges se circula a marxa lenta en direcció a Torroella de Montgrí.

Pel que fa al servei ferroviari, la circulació ferroviària ha quedat restablerta a les 7.30 hores entre Figueres i Girona per les dues vies després que els tècnics d’Adif hagin retirat l’arbre que havia caigut després que algunes persones l’haguessin tallat amb una motoserra entre Sant Miquel de Fluvià i Flaçà. D’altra banda, a Alp, la crema de troncs a la via ha interromput la circulació de trens entre Puigcerdà i la Molina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona