Política

Iglesias demana a Sánchez que aposti pel “diàleg”

Després de reunir-se amb al president en funcions, el líder de Podem creu que el govern espanyol “no té prevista cap mesura d’excepcionalitat” a Catalunya

Recorda que el 155 no va servir per solucionar el conflicte

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat a líder del PSOE, Pedro Sánchez, que s’allunyi de les receptes de la dreta i aposti pel diàleg amb Catalunya.

En una compareixença després de reunir-se amb el president del govern espanyol en funcions, Iglesias ha explicat que ha ofert a Sánchez la col·laboració del seu grup “en qualsevol iniciativa” que contribueixi al diàleg i a “desinflamar” el conflicte. “Ens agradaria atraure el PSOE cap a una posició garantista que apostés pel diàleg i cap al camí d’obrir vies que ens apropin a una reconciliació”, ha afegit.

En aquest context, ha afirmat que ha quedat palès el fracàs tant de “les receptes de la dreta per judicialitzar el conflicte” com de “l’unilateralisme dels partits independentistes”. Segons ell, “el PSOE haurà d’aclarir si està en la posició de Cs i PP o en una altra diferent”.

A preguntes dels periodistes sobre la possible aplicació de la llei de seguretat nacional a Catalunya, Iglesias ha apuntat que la seva “impressió” és que “el govern en funcions no té prevista cap mesura d’excepcionalitat”. El líder de la formació morada ha assenyalat que Sánchez li ha confirmat que hi ha una “absoluta col·laboració dels Mossos” amb les altres policies i això “revela que estem en una situació de normalitat institucional” que no justifica cap excepcionalitat. A més, durant la reunió tots dos han constatat “que el rebuig a la violència forma part del plantejament dels partits independentistes”, fet que “és una bona notícia.

És per això que considera que qui defensa l’aplicació d’aquesta mesura és “un absolut irresponsable que falta a la llei”, en al·lusió a Cs i PP.

Iglesias ha recordat que l’aplicació fa dos anys de l’article 155 “no va solucionar el problema”. “Només va servir per convocar uns comicis que van acabar amb un resultat molt similar a l’anterior”, ha reblat.

Segons ell, “la intel·ligència, la tranquil·litat i la sensatesa” són els eixos que han de guiar les actuacions polítiques. “És molt miop pensar que el dret penal pot resoldre un problema polític”, ha afegit. “Cal diàleg i empatia amb Catalunya. Calen solucions polítiques, encara que no agradin a tots”, ha sentenciat.

D’altra banda, Iglesias ha criticat l’ús de bales de goma per part de la Policia Nacional a Catalunya i s’ha solidaritzat amb els manifestants i els policies ferits en les protestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona