Política

Sánchez exigeix a Torra que condemni la violència “sense excuses”

El president del govern espanyol en funcions avisa que “no permetrà que la violència s’imposi a la violència”

El líder socialista evita parlar de mesures excepcionals i alerta que no s’ha de caure en les provocacions dels violents

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dimecres a exigir al president de la Generalitat, Quim Torra, que condemni els episodis de violència en les protestes contra la sentència de l’1-O.

En una roda de premsa a la Moncloa després de reunir-se per separat amb els líders del PP, Podem i Ciutadans, el líder del PSOE ha afirmat que Torra i els membres del seu govern tenen “el deure moral i polític” de condemnar “sense excuses l’ús de la violència a Catalunya”.

El president espanyol ha atribuït els actes violents a grups minoritaris i no al gruix de l’independentisme i dels manifestants que protesten pacíficament contra la sentència. “No s’ha d’objectar res als qui es manifesten lliurement i de forma pacífica”, ha dit.

Ha avisat, però, que el seu govern “no permetrà sota cap concepte que la violència s’imposi a la convivència” i per això actuarà amb “tots els mecanismes de l’Estat” per plantar cara a “qualsevol forma de violència”.

Sánchez ha assegurat que el govern espanyol disposa d’eines per abordar la situació i que considera “tots els escenaris”. En aquest sentit, ha garantit que actuarà sota tres regles: “Fermesa en la defensa de la democràcia, proporcionalitat en la resposta per no caure en provocacions i unitat dels partits”.

No obstant això, ha evitat parlar de mesures ha evitat parlar de mesures excepcionals que, segons ell, només contribuirien a “caure en provocacions” dels extremistes. “L’única esperança dels grups violents és que cometem errors, veure’ns exaltats i dividits perquè caiguem en una espiral d’errors”, ha alertat. “Crec que el que és molt important és que els violents i els que els emparen siguin conscients que davant trobaran la moderació com una forma de fortalesa i que no sobreactuarem”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona