Política

Sánchez critica la direcció del Sant Pau per evitar rebre’l seguint ordres del govern

Reitera que Torra a de fer “trucades de tarifa urbana” a PSC, Cs i PP abans que parlar amb ell

El president espanyol insisteix que els grups violents que “volen cronificar el conflicte” toparan amb la “resposta serena i ferma” de l’Estat

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha emplaçat el president de la Generalitat, Quim Torra, a fer “trucades de tarifa urbana” i parlar amb el PSC, Cs i PP abans que no pas establir un contacte amb ell, com ha fet en quatre ocasions sense èxit. Segons Sánchez, Torra no ha fet una “condemna rotunda” a la violència, sinó que ha “assenyalat els Mossos” pels disturbis de la setmana passada. En aquest marc ha insistit que “Torra s’equivoca quan pensa que Catalunya és una i que ell representa la totalitat de catalans”, i ha reiterat que l’independentisme desitja que governi la dreta a Espanya.

En una entrevista a La Sexta, Sánchez ha assegurat que el president de la Generalitat ha de “reconèixer que el problema que hi ha a Catalunya no és d’independència, sinó de convivència” i per aquest motiu, abans que parlar amb ell, ha de condemnar “de manera rotunda la violència i reconèixer la tasca de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i els Mossos”. “No ha fet una condemna a la violència, el que ha fet és assenyalar els Mossos”, ha sentenciat.

El president espanyol també ha relativitzat la capacitat d’entesa amb ERC, malgrat els contactes que la seva vicepresidenta ha mantingut en els últims dies amb Pere Aragonès. En aquest sentit ha recordat que Aragonès va afirmar aquest dijous en un esmorzar informatiu a Madrid que “vol obrir un diàleg amb el govern d’Espanya sense condicions. “Sense condicions vol dir fer un diàleg fora de la legalitat, la constitució i el marc estatutari”?

Segons Sánchez, “ara mateix al capdavant de les institucions catalanes hi ha polítics que no reconeixen la legalitat constitucional i aproven resolucions que no respecten el Tribunal Constitucional”.

En aquest marc ha llançat un primer advertiment al Parlament de Catalunya sobre la resolució sobre l’autodeterminació i la monarquia que es votarà al ple dels dies 12 i 13 de novembre, just després de les eleccions.

“Si es vota al Parlament”, ha dit, el Parlament “trobarà la resposta serena i ferma de l’Estat de dret”, perquè “no permetrem que es trenqui la convivència”. En aquest sentit ha insistit que si el president de la Generalitat no pot garantir el compliment de la Llei “tindrem un problema i respondrem, de manera proporcional, però respondrem”.

“L’amnistia és il·legal”

Sánchez també ha tancat la porta als indults i a l’amnistia per als presos independentistes. “La sentència està per executar-se i complir-se en la seva totalitat, i l’amnistia és inconstitucional i il·legal”, ha dit. Segons Sánchez, l’independentisme està atrapat en la seva pròpia mentida, en parlar de la repressió”

Els grups violents trobaran “una resposta ferma” de l’Estat

Sánchez també ha assegurat que el seu executiu disposa d’informació sobre l’existència de “grups violents que volen cronificar aquesta crisi”, però “es trobaran la resposta serena i ferma de les forces i cossos de seguretat de l’Estat”. No s’ha pronunciat sobre si els disturbis estaven organitzats: “Les FCSE estan treballant per obtenir tota la informació i actuar contra els elements violents”.

Acusa la direcció del Sant Pau de no rebre’l per indicació del Govern

Sánchez creu que la direcció de l’Hospital Sant Pau no el va voler rebre i ho va fer, a més, seguint “ordres de la Generalitat” durant la visita que va fer a un dels policies ferits que hi estava ingressat. Segons Sánchez, en aquella visita va sentir “tristesa” pel fet que “funcionaris públics” no el rebessin “en les condicions i el tracte que mereixo“ pel que “represento com a president del govern”, i per contra també “orgull” pel policia ferit durant els disturbis.

“No em va rebre ni la direcció de l’hospital púbic”, ha dit. “Em van posar en una sala petita amb la dona del policia nacional, una dona treballadora de Vigo” que “no ha rebut ni una trucada de les institucions polítiques catalanes per defensar les llibertats dels catalans davant els violents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA