Política

Més de 3.000 persones es manifesten pel centre de Barcelona per mostrar novament el rebuig a la sentència de l’1-O

Aquest vespre hi ha hagut dues concentracions paral·leles a la ciutat, una d’estudiants a la plaça Universitat i una altra a la plaça Sant Jaume

Totes dues han transcorregut sense incidents

Més de 3.000 persones (segons la Guàrdia Urbana), principalment estudiants, es manifesten des de les set de la tarda d’aquest divendres pel centre de Barcelona en una nova jornada de protesta contra la sentència del Suprem per l’1-O i, també, contra el que consideren repressió dels Mossos d’Esquadra i la gestió de la crisi que ha fet el govern.

Dues concentracions convocades pels CDR, per Arran i per grups anticapitalistes, una a plaça Universitat i l’altra a plaça Sant Jaume, han acabat confluint en aquest segon punt després que els primers hi hagin anat. Amb tot, quan han arribat ja gairebé no quedava ningú de la primera convocatòria. Les concentracions han tingut un caire pacífic i no s’han produït incidents.

A partir de les set de la tarda, hora en què estaven convocades les concentracions, ha començat a arribar gent a plaça Sant Jaume, d’una banda, i a plaça Universitat, eminentment estudiants, de l’altra. Al primer punt, en el moment àlgid hi ha arribat a haver 2.000 persones, segons l’Ajuntament.

A plaça Universitat hi ha arribat una columna de manifestants provinent del barri de Gràcia, que s’ha unit als concentrats que ja hi havia. Aquí hi ha arribat a haver 2.000 persones, segons la mateixa font. També s’hi ha pogut veure un grup de persones de nacionalitat francesa vestits amb armilles blanques, a l’estil dels distintius que solen dur els anomenats Sanitaris per la República. Als primers se’ls acostuma a veure a les manifestacions dels armilles grogues a França, on assisteixen els ferits que hi pugui haver en els xocs entre manifestants i policia.

En paral·lel, un altre grup de persones concentrades a plaça Catalunya, aquestes convocades per l’ANC, s’ha desplaçat fins a plaça Sant Jaume, on han mostrat cartells amb els rostres dels presos independentistes o lletres que formaven un mosaic amb la paraula Freedom. També duien el llum dels telèfons mòbils obert.

Els concentrats a plaça Universitat han decidit cap a dos quarts de vuit del vespre sortir cap a plaça Sant Jaume. Han enfilat el carrer Pelai amb una pancarta de capçalera on es podia llegir el lema Si ens preneu el futur, ens veurem al carrer. Després s’han dirigit cap a plaça Catalunya i el carrer Fontanella. Durant el recorregut han cridat consignes com “Buch dimissió”, “Els Mossos també són forces d’ocupació” o “Fora les forces d’ocupació”.

L’establiment de la cadena Mediamarkt que hi ha al carrer Fontanella, així com el de la cadena Footlocker que hi ha al carrer Pelai, han posat planxes metàl·liques als aparadors per evitar possibles pillatges.

Després d’una aturada momentània al carrer Fontanella la manifestació ha continuat cap a Via Laietana, on s’ha tornat aturar. En aquest cas s’ha estat una bona estona davant de la Prefectura de la Policia Nacional, punt calent habitual en els aldarulls de la darrera setmana a Barcelona. L’edifici estava avui fortament custodiat pels Mossos d’Esquadra i els manifestants, alguns amb mocadors i caputxes, han cridat consignes com ara “Urquinaona, ho tornarem a fer”.

El fet no ha anat més enllà de l’escridassada, i després d’uns minuts la manifestació ha seguit el seu curs cap a la plaça Sant Jaume, on ha arribat pocs minuts després de les nou de la nit. Els manifestants han continuat cridant consignes com “Preses al carrer” o “Amnistia i Llibertat”. En aquest punt ja quedaven només unes desenes de persones de la primera concentració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona