Política

El Tsunami fa una crida a desobeir el 9 i votar el 10

Anima a omplir les places amb actes polítics, culturals, festius i no-violents

La plataforma Tsunami Democràtic va llançar ahir al vespre un últim comunicat en què anima la gent a ocupar les places i l’espai públic el dia 9 de novembre de les 4 de la tarda a les 10 de la nit amb actes polítics, culturals i festius.“Si la repressió de l’Estat no s’atura per la jornada de reflexió, tampoc no s’aturarà la gent”, assenyala en un comunicat. “En contra de la repressió i la mordassa: paraules, ciutadans i cultura en llibertat”, hi afegeix.

En el comunicat, la plataforma també aclareix que el dia 10 cal anar a votar, defensem l’exercici del dret a vot, com la resta de drets fonamentals, les urnes no fan por, tot al contrari; és el que reclama la majoria de la població catalana”, assenyala.

Amb aquesta nova iniciativa, la plataforma vol repetir accions de reivindicació de l’espai públic, com ara les que van fer el moviment dels indignats i del 15-M en les jornades de reflexió del 2011 i del 2015. L’objectiu final de la convocatòria és “fer reflexionar l’Estat, recordar-li que no pot restringir ni limitar el dret a la llibertat d’expressió, ni el dret a la lliure reunió i manifestació”. Finalment, el comunicat també recorda que “hi ha una solució democràtica al conflicte, que es basa en el diàleg i la negociació”. Entre les peticions de la plataforma, s’anima entitats, agrupacions, associacions, colles i grups de particulars a organitzar activitats i confirmar-les al correu [email protected] per poder-les integrar en el programa i comunicar-les de manera conjunta. A Barcelona, la convocatòria és a plaça Catalunya a les 4 de la tarda però es pretén que la iniciativa s’estengui a totes les ciutats. Durant aquesta jornada, la plataforma avança que es provarà per primera vegada la nova aplicació del Tsunami Democràtic com a preparació de la primera gran acció, que es portarà a terme a través d’aquesta app els dies 11, 12 i 13 de novembre.

Des que va sortir i es va donar a conèixer aquesta app a través del canal de Telegram, la comunicació de missatges ha estat objecte d’anàlisi i estudi pel govern espanyol a través de les fonts policials i el Ministeri de l’Interior, que va arribar a qualificar aquesta plataforma d’eina terrorista. Es van tancar servidors que ara ja han estat traslladats a altres ubicacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona