Política

La premsa internacional destaca els bons resultats de la ultradreta al 10-N

Diversos mitjans europeus constaten que el bloqueig polític continua després de la repetició dels comicis

Consideren que Sánchez “ha perdut l’aposta”

La premsa internacional constata “el sorgiment de la ultradreta” a Espanya i que “el bloqueig continua” després de les eleccions del 10-N.

Al Regne Unit, la cadena pública BBC recorda que a l’Estat no hi ha un govern estable d’ençà del 2015. The Guardian atorga un resultat “espectacular” a Vox, un de “bastant bo” per al PSOE i l’enfonsament de Ciutadans. El Financial Times creu que “les eleccions perpetuen el bloqueig polític”

Per la seva banda, el rotatiu francès Libération assenyala que la ultradreta “pren força” i que el PSOE no té majoria suficient per governar. “La ultradreta esdevé la tercera força mentre que Ciutadans s’enfonsa”, apunta. Segons Libération, Vox ha tingut un “ascens impressionant”. El diari constata que els comicis han “confirmat el bloqueig”. En una línia similar, Le Monde apunta que els comicis “no semblen posar fi a la inestabilitat política” i recorda que a Espanya l’extrema dreta era “marginal”, fins ara, des del final de la dictadura franquista.

L’alemany Der Spiegel diu que Espanya està “més lluny que mai” d’un govern estable i que el resultat del PSOE ha estat “tot el contrari” al que pretenia quan va convocar les eleccions. Der Spiegel destaca que Vox es “reforça” i que, tenint en compte els resultats de les eleccions, “el conflicte amb Catalunya desestabilitza Espanya”.

Per la seva banda, el suís Neue Zürcher Zeitung veu “Espanya, amenaçada per la continuïtat del bloqueig”. El diari remarca el “gran èxit” i el “clar lideratge” de Vox després de les eleccions, en contrast amb el “fracàs absolut” de Ciutadans.

El belga Le Soir subratlla que després dels comicis el PSOE no té més possibilitats de governar que abans. Segons Le Soir, els resultats electorals mostren una gran progressió de Vox i dels partits independentistes catalans, mentre consoliden el bloqueig polític.

L’italià Corriere Della Sera diu que “Sánchez ha perdut l’aposta” i el nord-americà Los Angeles Times explica que “la ultradreta guanya posicions” i la “divisió política s’amplia” a Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona