Política

Rivera dimiteix com a president de Cs i deixa la política

Anuncia, també, que renuncia a l’acta de diputat al Congrés dels Diputats després de la pèrdua de 47 escons a les eleccions

La militància de la formació taronja triarà nou líder en un congrés extraordinari

Albert Rivera ha dimitit com a president de Cs, ha renunciat a l’acta de diputat al Congrés després de la gran pèrdua de vots del 10-N i ha anunciat que deixa la política i la vida pública. Ho ha comunicat aquest dilluns en una compareixença a la seu de la formació taronja a Madrid després de reunir d’urgència l’executiva nacional del partit. Rivera ha explicat que la militància triarà nou líder en un congrés extraordinari. Cs va perdre 47 escons a la cambra baixa espanyola a les eleccions generals de diumenge i en va obtenir només 10.Visiblement emocionat, Rivera ha dit que pren la decisió de fer un pas al costat “en coherència” amb el que és. “Ha arribat el moment de viure una nova etapa”, ha afirmat l’exlíder de Cs.

“Mai he escatimat en responsabilitat”, ha afirmat Rivera, que ha argumentat que “els mals resultats són del líder”. “En coherència amb els meus valors amb el que he après i el que soc és moment de cedir el testimoni”, ha afirmat Rivera. En el cas de la renúncia a prendre l’acta de diputat al Congrés, ha argumentat que cal un altre diputat que estigui “al 120%”, tal com ha dit que estava ell abans i sobre el congrés extraordinari, Rivera ha afirmat que és moment que la militància “triï el futur i el rumb del projecte”.

“He gaudit molt, he après molt i m’he sentit molt orgullós”, ha dit Rivera del seu pas per la política, però ha remarcat que per molt que “la política ho ha estat tot” a la seva vida els últims anys “la vida és molt més que la política i ha arribat el moment de servir altra gent”. “Vinc de la societat civil, tinc una professió, m’han ensenyat a treballar i és el que vull fer”, ha dit. Rivera ha afirmat que, tot i això, “el més bonic” que haurà fet a la vida “és servir Espanya”. “La vida segueix i jo vull seguir sent feliç”, ha dit.

Rivera ha desitjat “molta sort” als líders polítics que continuen liderant els seus partits després del 10-N i s’ha mostrat preocupat pel futur de l’Estat com a persona “moderada i liberal”. El ja exlíder de Cs ha afirmat que “el centre polític existeix” i ha insistit que el “mal resultat no canvia la seva opinió”. Rivera ha fet una crida a “no permetre que aquest país torni a l’odi i al sectarisme”. Rivera ha acabat la compareixença amb un “visca la llibertat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA