Política

Regne unit

El Partit del Brexit no farà campanya contra els conservadors de Johnson

El Partit del Brexit no farà campanya contra els conservadors del primer ministre britànic, Boris Johnson, amb vista a les eleccions del 12 de desembre al Regne Unit. El líder de la formació, Nigel Farage, va anunciar que no presentaran candidats en 317 districtes actualment en mans dels tories, però sí a la resta i, especialment, a aquells de controlats pels laboristes. Farage creu que així hi haurà menys possibilitats que es torni a fer un altre referèndum sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. En un míting a la localitat de Hartlepool, al nord d’Anglaterra, el polític antiimmigració i antieuropeu va dir que la seva agrupació no disputarà a Johnson els diputats que els tories havien guanyat a les eleccions generals del 2017.

La mesura significa un gran suport per al premier conservador, perquè alguns experts havien advertit que els tories podien perdre terreny en algunes circumscripcions pel fort avenç del Partit del Brexit, especialment en zones de nord d’Anglaterra on hi ha més població que dona suport a la sortida de la UE. “Hem decidit que hem de situar el país per davant del partit i apostar per la lluita contra el laborisme”, va afirmar Farage.

El partit de Johnson ha celebrat la decisió de Farage, però encara tem una divisió dels vots favorables al Brexit. Per contra, els laboristes alerten que aquest pas crea una “aliança” entre Farage i Johnson.El Regne Unit té un sistema electoral majoritari on cada circumscripció escull un representant a la Cambra dels Comuns. El Parlament està format per un total de 650 diputats que representen el seu districte. El president honorari de el Partit Laborista, Ian Lavery, va qualificar aquest anunci com una aliança de Farage i Johnson amb el president dels Estats Units, Donald Trump, perquè fa algunes setmanes aquest havia animat Farage i Johnson, en una entrevista amb Ràdio LBC de Londres, perquè unissin forces per materialitzar el Brexit abans de finals de gener.

La ministra principal d’Escòcia, la nacionalista Nicola Sturgeon, va assenyalar que “qualsevol forma de Brexit que sigui acceptable per a Farage serà profundament perjudicial per a Escòcia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona