Política

Borràs convida Sánchez a cedir el pas a un altre candidat

La cap de files de JxCat al Congrés suggereix al líder del PSOE que plegui en favor d’algú amb més aptitud per negociar la investidura

Demana autocrítica al president espanyol, a qui acusa de blanquejar la ultradreta

Laura Borràs va convidar ahir el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a cedir el pas a algú que tingui més habilitat negociadora per poder ser investit i formar un govern. La cap de files de Junts per Catalunya al Congrés va observar que el resultat del 10-N demostra “la grandíssima irresponsabilitat” de Sánchez per no haver sabut gestionar el resultat del 28-A i que la seva “falta d’aptitud” per negociar ha generat més inestabilitat a l’Estat, amb un escenari més fragmentat i amb Vox en tercera posició.

En aquest sentit, va demanar al dirigent socialista explicacions per haver “blanquejat” la ultradreta, i una de les maneres que Borràs li suggereix per entonar aquest mea culpa és plegant. “Si no arriba aquesta autocrítica, ens preguntem si estem segurs que la investidura del proper president del govern implica la figura de Pedro Sánchez. No sabem si decidirà plegar, esperarem que faci autocrítica”, va resoldre.

L’exconsellera de Cultura va assenyalar la paradoxa que Sánchez va trencar el diàleg quan es parlava de la figura d’un relator i per por d’una manifestació –a la plaça de Colón de Madrid– de la ultradreta, que és justament qui més ha ascendit a les urnes. Així, va reclamar un cop més a Sánchez que s’assegui a dialogar amb la Generalitat en el punt on el líder del PSOE es va aixecar de la taula: Pedralbes.

En qualsevol cas, la dirigent de JxCat va celebrar que l’independentisme hagi obtingut els millors resultats de la història en unes eleccions espanyoles i que la seva formació hagi augmentat en escons al Congrés (un, fins als vuit), en vots (26.000), en percentatge de vot (de 12,08 a 13,68) i en senadors (de 2 a 3) i s’hagi situat com a tercera força. I tot això, en un context de baixada de la participació i amb la novetat de la CUP en unes espanyoles.

Borràs va posar l’accent en el fet que la primera força a l’Estat no és la mateixa que a Catalunya, va aplaudir que la segona i tercera forces a Madrid no tenen representació en tres de les quatre circumscripcions catalanes i que mentre Ciutadans cau fins al vuitè lloc a Catalunya, l’independentisme continua creixent.

Pel que fa a l’adeu del líder de Ciutadans, Albert Rivera, Borràs va remarcar que “un partit que va néixer amb l’afany de destruir tot el que tingui a veure amb Catalunya i les seves institucions s’ha demostrat que en aquestes eleccions ha acabat destruït”.

La cap de llista va insistir que l’oferta a ERC i als cupaires de formar un sol grup parlamentari “no caduca”. “L’estratègia de no donar els vots a canvi de res, de fer-los valdre i de plantar cara a l’Estat queda avalada pel resultats”, va llegir Borràs.

D’entrada, va advertir que després del 10-N el govern espanyol no pot aprovar el decret de censura digital la setmana que ve en la comissió permanent del Congrés. El que hi passi pot donar pistes de l’actitud amb què Sánchez afronta les negociacions postelectorals.

D’altra banda, l’anunciada compareixença del president del PDeCAT, David Bonvehí, després de la reunió de la direcció executiva nacional per valorar els resultats es va suspendre. El 10-N reforça Borràs dins de JxCat, un espai que a partir d’ara iniciarà la reordenació.

Si no arriba aquesta autocrítica, ens preguntem si estem segurs que la investidura implica la figura de Sánchez
L’estratègia de no donar els vots a canvi de res i de plantar cara a l’Estat queda avalada pels resultats
Laura Borràs
Cap de files de JxCat al Congrés


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona