Política

Un detingut i 117 identificats a l’acampada de la plaça Universitat

Els Mossos procedeixen a identificar els participants en l’acció per tractar-se d’una “concentració no comunicada amb ocupació de l’espai públic”

Els agents requisen 30 tanques i un lavabo portàtil

Els Mossos d’Esquadra han detingut una persona i n’han identificat 117 més aquest dissabte matí a l’acampada d’estudiants de la plaça Universitat de Barcelona 18 dies després de l’inici de la protesta.

La intervenció policial s’ha produït poc abans de les set del matí. Segons fonts de la policia catalana, la seva actuació s’ha fet d’acord amb “el marc legal actual” davant una situació “de concentració no comunicada amb ocupació de l’espai públic”. Les mateixes fonts han precisat que la detenció d’una persona respon a què aquesta tenia un requeriment judicial pendent.

Els agents també han requisat una trentena de tanques metàl·liques i un lavabo portàtil després que una empresa constructora hagués denunciat dijous passat que s’havia sostret aquest material d’una obra propera a l’Eixample.

Estudiants d’universitat i formació professional van iniciar aquesta acampada el passat 30 d’octubre a la plaça d’Universitat, després de fer-se pública la sentència del procés. La protesta dels estudiants ha bloquejat des de llavors la circulació per la Gran Via de la ciutat entre els carrers Aribau i Balmes, així com els accessos a Pelai i Ronda de Sant Antoni.

Dissabte passat, en plena jornada de reflexió del 10-N, l’acampada va patir una escissió després d’una tensa assemblea. El conclave va finalitzar amb la marxa d’una part significativa dels participants i acusacions de robatori de la caixa de resistència (amb uns 40.000 euros) a acampats vinculats a les branques juvenils d’ERC i la CUP.

La forta pluja sobre Barcelona durant la matinada d’aquest dijous 14 de novembre va afegir dificultats, ja que va deixar l’acampada de la plaça Universitat “en situació crítica” i completament inundada.

Barcelona Oberta, organització que agrupa els eixos comercials i turístics de la ciutat, va demanar aquesta setmana el desallotjament “immediat” de l’acampada i va lamentar la “inestabilitat” que pateix l’activitat econòmica a la capital catalana des de la publicació de la sentència el 14 de octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona