Política

Dos homes decents

La Fundació Comín reconeix Martín Pallín i Pérez Royo

El fiscal Pallín acusa Sáenz de Santamaría d’orquestrar una operació de la por

El constitucionalista veu una crisi estatal

Ho va dir la jurista Eva Labarata manllevant unes paraules del seu mestre, i també advocat Luis del Castillo: “Són dos homes decents.” Labarta s’expressava així ahir, des del faristol del Saló de Cent de l’ajuntament de Barcelona, lloant la figura dels juristes, Martín Pallín, fiscal i magistrat emèrit del Tribunal Suprem, i Javier Pérez Royo, catedràtic de dret constitucional de la Universitat de Sevilla, en l’acte d’entrega del premi internacional que lliura la Fundació Alfons Comín, un esdeveniment que va ser un clam a favor de la llibertat dels presos polítics i en contra de l’empobriment de la justícia i de la democràcia a l’Estat espanyol.

Pérez Royo ho té clar, i així ho va expressar en el seu discurs d’agraïment a la recepció del premi: “No és un problema de Catalunya, és un problema que afecta tot l’Estat espanyol, en el qual està en joc la democràcia.”

Instants abans, el fiscal Martín Pallín va ser igual de dur contra la democràcia espanyola i especialment contra qui va ser la vicepresidenta del govern del Partit Popular, Soraya Sáenz de Santamaría, a qui va acusar de “moure els fils” i conspirar amb la fiscalia general de l’Estat i amb el jutge Manuel Marchena per posar en marxa la querella contra els polítics catalans. “Volien espantar i se’ls en va anar de les mans perquè pensaven que el Suprem no compraria el tema de la rebel·lió”.

Tots dos juristes van ser molt durs a l’hora de criticar que la política ha “subcontractat al poder judicial la gestió de la política territorial”, en paraules de Pérez Royo, però alhora es van mostrar esperançats, per una banda, en el fet que “el diàleg no ha mort”, va dir Martín Pallín, i, per una altra, en l’actuació dels tribunals europeus per posar al seu lloc la sentència contra els líders del procés.

L’acte va ser obert per l’alcaldessa Ada Colau, que va advertir que el “dret a la protesta està amenaçat” a tot l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona