Política

Torra descarta eleccions el 2020

El president del govern lamenta que l’independentisme no hagi estat capaç de traduir els consensos en accions concretes

Quim Torra subratlla que el que altera l’economia “és que acaben de sortir 44 milions cap a Madrid que no tornaran” i no les protestes

El president del Govern, Quim Torra, ha allunyat les eleccions de l’horitzó polític immediat i ha remarcat que no repetirà com a candidat a la presidència de la Generalitat. I és que, segons ha assegurat a El Món a RAC1: “No tinc cap intenció de convocar eleccions. Vivim uns temps que les coses tampoc depenen exclusivament del dit del president, sinó també dels entorns i de les situacions. Avui descarto completament qualsevol avançament electoral”.

Així doncs, el president ha explicat que ahir a Waterloo no es va parlar d’avançar les eleccions. “Vam parlar sobre com culminem el procés d’independència i com posem contra les cordes a l’Estat espanyol”, ha indicat.

El president de la Generalitat ha reiterat la seva voluntat de no presentar-se com a candidat a les eleccions i ha argumentat que té una “feina concreta d’avançar per culminar el procés d’independència”.

“Mentre jo cregui que serveixo per poder avançar, seguiré”, ha afegit tot negant que en algun moment s’hagi plantejat dimitir com a president de la Generalitat.

D’altra banda, Torra ha admès que l’independentisme no ha estat capaç de traduir els consensos en “accions concretes” després de la sentència del procés i ho ha atribuït, en part, al fet que “tothom es mira molt de reüll”.

Al seu entendre, “els partits independentistes arribem a consensos alts però després no els traduïm en accions concretes”. En aquest sentit, ha afegit que el primer que està decebut és ell.

A més, ha volgut subratllar, respecte a les declaracions de directius empresarials crítics amb les protestes ciutadanes , que no són aquestes les que alteren l’economia. “El que altera l’economia productiva d’aquest país és que acaben de sortir 44 milions d’euros cap a Madrid i que no tornaran”, ha sentenciat.

Finalment, pel que fa a la investidura de Pedro Sánchez, ha reiterat que en aquests moments “és evident que votaria ‘no’ a la investidura” i ha condicionat un canvi de vot a parlar dels continguts d’una taula de negociació.

En la seva opinió, el preacord entre PSOE i Unides Podem no suposa “cap avenç” i ha instat el partit de Pablo Iglesias a posar sobre la taula del Consell de Ministres el que ha defensat fins ara sobre Catalunya. “Pot semblar interessant aquest govern però volem concrecions”, ha resumit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona