Política

La Fiscalia s’obre a canviar l’acusació a Trapero de rebel·lió a sedició

La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, assegura que el ministeri públic té en compte les “reflexions i decisions” de la sentència del Suprem per l’1-O

Evita avançar si els fiscals s’oposarien a la concessió del tercer grau penitenciari als liders independentistes abans de final d’any

La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, ha assegurat que el ministeri públic té en compte les “reflexions i decisions” de la sentència del Tribunal Suprem als líder independentistes condemnats per l’1-O i obre la porta a canviar, arribat el moment, de rebel·lió a sedició l’acusació Josep Lluís Trapero.

El major dels Mossos d’Esquadra serà jutjat a l’Audiència Nacional a partir del proper 20 de gener acusat d’un delicte de rebel·lió per la seva actuació durant el referèndum de l’1-O de 2017. La Fiscalia demana per a l’excap de la policia catalana una pena d’onze anys de presó.

A preguntes dels periodistes per si es canviarà l’acusació a Trapero un cop el Suprem ha condemnat per sedició i no per rebel·lió els acusats per l’1-O, Segarra ha explicat que no es pot fer una “modificació anticipada” i amb “caràcter previ” a l’inici del judici oral. Ha recordat que el moment processal oportú és en el tràmit de conclusions definitives i que allà serà “quan es pugui produir aquesta modificació formal”.

Segons Segarra, que es troba a Barcelona per mantenir unes reunions de treball amb les fiscalies, ha indicat que el ministeri públic té en compte les “reflexions i decisions” sobre la sentència del procés per a la resta de causes obertes per l’1-O i el procés independentista, entre elles la de Trapero i la cúpula de la conselleria d’Interior en l’etapa del conseller Joaquim Forn, condemnat pel Suprem a deu anys i mig per sedició.

Preguntada per si la fiscalia s’oposaria a la concessió del tercer grau penitenciari abans de final d’any als condemnats per l’1-O, Segarra ha recordat que és la Generalitat qui té la competència per proposar de forma individualitzada “el tractament orientat a la reinserció” d’un reclús.

Segarra ha recordat que les actuacions de la fiscalia en relació amb el règim penitenciari es fan amb caràcter individual i amb “un estudi personalitzat”. Segons ella, quan arribi el moment estudiaran cadascuna de les resolucions d’institucions penitenciàries, i si està en disconformitat plantejarà els recursos oportuns davant els tribunals competents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona