Política

La UE “anima” els estats a donar suport a organismes com el Grup de Treball que va exigir l’alliberament dels presos polítics

Brussel·les considera que és “una responsabilitat comuna” demostrar el “valor afegit” de l’ONU i dels seus òrgans

L’eurodiputada del PNB Izaskun Bilbao subratlla que la CE “no comparteix les crítiques del govern espanyol” a l’informe del grup sobre les detencions arbitràries

La Unió Europea (UE) “anima” els estats membres a donar suport, consolidar i promoure la tasca d’organismes com el Grup de Treball sobre la Detenció Arbitrària de l’ONU, que va exigir l’alliberament dels presos polítics independentistes condemnats a penes de fins a 13 anys de presó pel Tribunal Suprem per un delicte de sedició.

La Comissió Europea (CE) s’ha manifestat d’aquesta manera en una resposta a l’eurodiputada del Partit Nacionalista Basc Izaskun Bilbao, que ha difós el resultat de la pregunta a les xarxes socials afirmant que la CE “no comparteix” les crítiques del govern espanyol a l’informe del grup de l’ONU.

A la seva resposta, la CE considera que és “una responsabilitat comuna” demostrar el “valor afegit” de l’ONU i dels seus òrgans .

A l’exposició de motius de la pregunta Bilbao lamentava que “alguns estats membres” desacreditin la tasca d’aquests organismes de l’ONU “davant d’observacions rebudes pel tractament atorgat a col·lectius d’immigrants o per l’empresonament sense sentència judicial a Espanya” dels polítics catalans.

I aleshores preguntava a la CE si considerava que “l’arbitrarietat, la subjectivitat o les males pràctiques” llasten “habitualment” les aportacions d’aquests grups de treball de l’ONU i si “recomanaria” als estats membres “que es prenguin seriosament aquestes recomanacions”.

A la resposta, que Bilbao ha rebut el 18 de novembre, la CE afirma que la UE és un “soci indispensable” de l’ONU per “promoure i reforçar el multilateralisme i l’ordre internacional basat en normes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona