Política

Dolors Bassa:“Presó i exili ara no han d’influir en les decisions que es prenen a fora”

L’exconsellera assegura que “si inhabiliten el president Quim Torra, s’han de convocar eleccions. No podem anar posant gent a dit a la presidència”

“Dos anys per preparar una resposta institucional, i ni el govern ni el Parlament. Institucionalment, hem fallat: Parlament i govern”, critica

L’exconsellera Dolors Bassa, condemnada a 12 anys de presó per l’1-O i empresonada a Puig de les Basses (Figueres), s’ha mostrat contundent en assegurar que els presos polítics i exiliats “no han d’influir en les decisions que es prenen fora”i en les negociacions que s’estan duent a terme amb la investidura del PSOE .“A la taula de negociació hi han de ser els que són fora”, ha assegurat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio.

També ha parlat de la consulta d’ERC a la militància sobre les negociacions per a la investidura del PSOE: “La militància diu que no investim Pedro Sánchez a canvi de res”. “La base diu clarament: no a canvi de res. Condicions. Taula de negociació. Endavant”.

Bassa s’ha mostrat crítica amb govern, partits i Parlament. “No he entès la incapacitat de donar una resposta consensuada a la sentència del Suprem”. “Dos anys per preparar una resposta institucional, i ni el govern ni el Parlament. Institucionalment, hem fallat: Parlament i govern”, ha afirmat. També ha demanat a govern i Parlament que “treballin amb fermesa”. “Tenen por de tot!”, ha exclamat.

Davant una hipotètica inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, Bassa ha demanat la convocatòria d’eleccions: “No podem anar posant gent a dit a la presidència. Si l’inhabiliten, eleccions. Ho ha de fer”.

Crítiques a representants d’altres partits, com el PSC

Bassa s’ha mostrat decebuda amb representants d’altres partits polítics. “A mi m’hauria agradat que alguns representants polítics, companys meus de feina durant anys, es posessin en la meva pell. Ho han fet? Amb Eva Granados encara tenim pendent un cafè. Em va dir que el faríem en aquell impàs que jo era fora de la presó. “Quedem per fer un cafè”. I encara espero el cafè i la carta. No és un problema d’empatia: és una qüestió de crueltat humana”.

Un llibre

“Jo ara quan faci dos anys que soc a la presó, amb la meva germana, amb la Montse Bassa, publicarem un llibre sobre les vivències de la presó... Perquè del que va passar, no és moment. Tota la veritat a vegades és una veritat a mitges. Però no és moment ara de passar comptes, es necessita distància i temps, equilibri. I ara no el tenim”, ha explicat.

L’informe d’Amnistia Internacional i el judici “just”

“Just? Judici just? Perdonin: la sentència diu que jo era la consellera d’Ensenyament... I els responsables d’Amnistia Internacional ho passen per alt?”, s’ha lamentat. I s’ha preguntat: “Consideren que els líders socials haurien d’estar en llibertat, i els membres del govern no, quan la sentència m’atribueix unes responsabilitats que no tenia? Em vaig enfadar molt quan el vaig llegir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona