El Centre d'Estudis de la Serrania denuncia la seua exclusió de la Fira d'aquest cap de setmana

El CELS acusa les mancomunitats de la comarca de miopia política i de decisions arbitràries a favor d'interessos poc transparents

El Centre d'Estudis la Serrania ha manifestat la seua més absoluta protesta davant les mancomunitats de municipis que actuen sobre el territori de la comarca dels Serrans, en saber-se exclòs d ela Fira Turística, Gastronòmica i Comercial prevista per a aquest cap de setmana a la localitat de Pedralba.

Les raons que han estat donades per l'organització han estat que aquest centre d'estudis, organització que disposa d'un gran prestigi entre les organitzacions social i culturals dels serrans, no representa cap organització empresarial i tampoc no és representativa dels sectors que són l'objecte principal de Serraltur.

Per als components de la Comissió Coordinadora del CELS, «amb aquesta burda excusa, s'ha comés una errada de bulto i a més d'això s'ha obviat aquesta generosa participació que els havíem oferit sense adonar-se'n que la cultura també forma part de la promoció d'aquesta comarca secularment oblidada i sectàriament dirigida per algunes institucions».

En opinió del CELS, barrar el pas a les iniciatives culturals, suposa no entendre res la necessitat de considerar-la com a un valor afegit a unes jornades que haurien d'entendre que l'accés a la cultura és una oferta d'igualtat d'oportunitats, però també una plataforma que posa en valor la singularitat de la comarca dels Serrans.

Sols per menjar i beure

PERE ROSSELL

La decisió unilateral dels organitzadors de Serraltur, d'apartar la cultura i la creativitat de l'oferta firal que aquest cap de setmana té lloc a Pedralba, mostren en primer plànol la curtedat política de les institucions organitzadores i el que és pitjor encara, posen de manifest les actituds i maneres d'actuar carrinclones de la majoria conservadora dels ajuntaments d ela comarca. S'ha vist a les clares que no saben el que fer amb la cultura i pensen que ha d'arraconar-se i que únicament cal treure-la a passejar per tal d'organitzar premis, festivals o jornades literàries. Ells no saben que la cultura ha de despullar-se d'aquesta vestimenta i oferir-la de manera universal, perquè la ciutadania puga integrar-la dins d'una societat millor. Ells no ho saben fer, com s'ha demostrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona