Política

Òmnium engega una campanya perquè ciutadans europeus demanin als líders que apostin per una solució política a Catalunya

L’entitat insta els francesos, alemanys i britànics a enviar missatges directes als seus caps de govern perquè pressionin Pedro Sánchez

Per difondre la campanya, publiquen un vídeo protagonitzat per l’actor britànic Toby Harper

  • VÍDEO: Campanya d'Òmnium Cultural Act for Catalonia

Òmnium Cultural ha iniciat una acció digital “massiva” per interpel·lar els principals líders de França, Alemanya i el Regne Unit, i amb la que preveu arribar a deu milions de ciutadans. L’objectiu de la iniciativa és, segons un comunicat de l’entitat, “pressionar Emmanuel Macron, Angela Merkel i Boris Johnson perquè s’impliquin en trobar una solució política al conflicte amb Catalunya i en l’alliberament dels presos independentistes. Així, a través d’una plataforma web, l’acció batejada com Act for Catalonia insta els ciutadans francesos, alemanys i britànics a fer arribar als seus caps de govern una petició on se’ls demana “no mirar cap a una altra banda” i que “traslladin al president espanyol la necessitat de posar en llibertat els líders catalans i d’iniciar un procés de diàleg per trobar una solució política al conflicte entre Catalunya i Espanya”.

La sol·licitud es pot fer a través d’un missatge al formulari oficial de contacte d’aquests caps de govern o bé mitjançant una piulada a Twitter amb menció directa també per al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

Òmnium considera que el conflicte català i la presó “injustificada” que se’n deriva no són una qüestió individual i interna de l’Estat espanyol, sinó que afecta drets col·lectius com la llibertat d’expressió o el dret a manifestació i, en el seu conjunt, els “pilars sobre els quals s’ha construït Europa”. Per això, l’entitat s’adreça a la ciutadania europea perquè “passi a l’acció” i, interpel·lant els líders polítics, s’accentuï la pressió internacional sobre el govern espanyol.

Per publicitar aquesta acció, s’ha començat a difondre un espot en anglès, protagonitzat per l’actor britànic Toby Harper, on es denuncien les vulneracions de drets humans que situen a Catalunya en els darrers dos anys, i on es demana als ciutadans europeus que actuïn per Catalunya. Es preveu que la campanya Act for Catalonia arribi a una desena de milions de ciutadans francesos, britànics i alemanys, i directament al correu electrònic de més de 70.000 europeus que en els darrers mesos han signat la petició internacional de SignForCatalonia.com.

L’acció s’ampliarà el 2020 a Bèlgica, Suïssa, Àustria, Noruega, Suècia, Dinamarca, Finlàndia, Islàndia i Holanda, fomentant que els ciutadans d’aquests països també puguin interpel·lar els seus respectius líders polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona