Política

PP i Vox acaben la manifestació unionista sols

Cs rebutja ser-hi per la pancarta de Vox contra la llei de violència de gènere

Amb la presència a Barcelona del líder espanyol de Vox, Santiago Abascal, la manifestació en defensa de la unitat d’Espanya i de la Constitució d’ahir al matí es va convertir en una mobilització del partit ultradretà i del PP. El PSC, que s’adhereix a les manifestacions de Societat Civil Catalana, no ho fa, en canvi, a les d’Espanya i Catalans i Cataluña Suma, en les quals prenen part sistemàticament grupuscles i entitats d’extrema dreta. Tant el PP com Ciutadans havien confirmat la seva assistència, però ahir, abans que comencés, els d’Inés Arrimadas van decidir fer-se enrere perquè simpatitzants de Vox mostraven una gran pancarta per la derogació de la llei contra la violència de gènere.

Tot i que fins ara Cs s’havia manifestat al costat de Vox malgrat el negacionisme que el partit d’Abascal fa de la violència de gènere, ahir Ciutadans va decidir abandonar la manifestació.

“No és possible fer proclames que qüestionen la lluita contra una de les pitjors xacres de la nostra societat”, afirmava ahir Cs en un comunicat previ a l’inici de la marxa i anunciant la suspensió de les declaracions que tenia previst fer la presidenta del grup parlamentari, Lorena Roldán. Les declaracions s’havien de fer a la plaça Urquinaona, on precisament començava la manifestació, que va reunir unes 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, i que va recórrer part de la Via Laietana fins a la prefectura general de policia.

A Tarragona i Reus cremen la Constitució

Unes 200 persones es van concentrar ahir al vespre davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona. Els manifestants van tallar el trànsit i van cremar diversos articles de la Constitució. Prèviament els concentrats es van penjar els articles, fets amb cartró, sobre el cos i van iniciar una marxa per la plaça Imperial Tàrraco. Posteriorment es va fer la foguera, enmig de la rotonda. La manifestació de protesta portava per lema ’La farsa de la Constitució’. D’altra banda, una cinquantena de persones al Mercadal de Reus van cremar també representacions de la Constitució i una bandera espanyola. Al Berguedà es va fer un tall de carreteres reivindicatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona