Política

Els CDR qualifiquen de “frau” i “insult” la negociació ERC-PSOE per a la investidura

Condicionen qualsevol negociació entre la Generalitat i l’estat espanyol a una amnistia per a tots els polítics presos, el retorn dels exiliats i que s’aturi la “persecució ideològica” contra l’independentisme

Els CDR qualifiquen de “frau, insult i un menyspreu al conjunt del poble català i a la democràcia” el “simulacre de negociació” entre ERC i PSOE per a la investidura. A través d’un comunicat fet públic a Twitter , els CDR fan referència a les negociacions dels partits independentistes amb el 155 per a la investidura.

Els Comitès de Defensa per la República condicionen qualsevol negociació entre la Generalitat i l’estat espanyol a una amnistia per a tots els polítics presos, el retorn dels exiliats i que s’aturi la “persecució ideològica” contra l’independentisme.

La segona condició és el reconeixement del resultat del referèndum de l’1-O i, en tercer lloc, que el diàleg estigui supervisat per un “mediador internacional”. Unes condicions que, segons els CDR, ara no es compleixen.

Pintada a la seu d’ERC

La seu d’ERC ha aparegut aquest dimarts al matí amb una pintada a l’entrada que recrimina al partit les negociacions que està duent a terme amb el PSOE per a la investidura del proper president espanyol.

Firmada pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de les Corts , el text escrit a terra proclama ‘L’autodeterminació és un dret. No es negocia’.

L’aparició d’aquest missatge coincideix amb el dia de la reunió que ambdós partits celebren a Barcelona per intentar arribar a un acord d’investidura i que tindrà lloc a la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), després que ahir dilluns ja es veiessin a la seu del Consorci de la Zona Franca.

Precisament, els CDR han publicat aquest mateix dimarts un comunicat en què titllen de “frau” les reunions dels socialistes amb els republicans i altres forces independentistes.

Per a a questa organització, no es pot dur a terme cap negociació “mentre no hi hagi una amnistia” i “s’aturi la persecució ideològica”, alhora que reclama que es reconegui el resultat del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i es busqui un mediador internacional entre la Generalitat i l’Estat “vist l’historial d’innombrables incompliments del govern espanyol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona