Política

El TSJC denuncia Ortega per haver “burlat” la inhabilitació

Ho fa arran del seu nomenament “generosament retribuït” com a assessora del Departament d’Empresa

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha denunciat davant el jutjat l’exvicepresidenta de la Generalitat Joana Ortega per haver “burlat” amb el seu càrrec “generosament retribuït” d’assessora del Departament d’Empresa la pena d’inhabilitació que li va imposar el Suprem per la consulta del 9-N. En un acte judicial, la sala civil i penal del TSJC acorda remetre el cas als jutjats de Barcelona perquè investiguin Ortega per un delicte de trencament de condemna en exercir el càrrec d’assessora de la conselleria d’Empresa de la Generalitat des del 17 de maig passat, malgrat que la seva inhabilitació per desobediència expirava el 19 d’octubre.

Segons l’alt tribunal català, amb aquest “nomenament discrecional”, pel qual entre el maig i l’octubre Ortega ha percebut 32.110 euros bruts de l’erari públic, l’exconsellera de la Vicepresidència “s’ha burlat” dels efectes de la condemna a nou mesos d’inhabilitació. Com a conseqüència immediata d’aquest nomenament com a assessora de la Generalitat, el TSJC acorda deixar sense efecte la liquidació de la condemna d’inhabilitació d’Ortega, que expirava el 19 d’octubre passat. Segons el TSJC, un cop s’ha deixat sense efecte el període comprès entre el 17 de maig fins al 19 d’octubre en el recompte per liquidar la condemna a Ortega, el procés per donar per acabat el termini es reiniciarà quan es constati que ha abandonat el seu càrrec d’assessora. La sala també acorda remetre el cas d’Ortega al deganat dels jutjats de Barcelona, perquè s’investigui si va cometre un delicte de trencament de condemna donada la “incompatibilitat”del càrrec d’assessora respecte a la inhabilitació especial a la qual va ser condemnada en sentència ferma pel Suprem.

Activitat permesa

La defensa d’Ortega considera que la inhabilitació de la condemna quedava circumscrita als càrrecs de govern, de manera que quedava limitada a la figura de president, vicepresident i conseller. Els advocats també van sol·licitar que es tingués per complerta la condemna de nou mesos d’inhabilitació, en estimar que aquest nomenament no estava comprès entre les activitats prohibides en la inhabilitació especial que li va imposar el Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona