Política

L’Audiència Nacional anul·la l’ordre de presó d’un dels CDR

La fiscalia de l’AN proposa que tres dels empresonats puguin sortir en llibertat sota fiança de 9.000 euros

El jutge instructor haurà de decidir ara si els allibera

La Sala Penal de l’Audiencia Nacional (AN) espanyola ha declarat la nul·litat de l’ordre de presó de Germinal Tomàs, un dels detinguts en l’operació contra els Comitès de Defensa de la República (CDR) acusats de terrorisme. En paral·lel, la fiscalia de l’AN ha proposat aquest dijous que tres dels empresonats puguin sortir en llibertat sota fiança de 9.000 euros.

El jutge instructor de la causa, Manuel García Castellón, entén que es va vulnerar l’accés de Tomàs a elements essencials de les actuacions, tant per conèixer l’objecte de la imputació com per impugnar la presó provisional.

El magistrat haurà de decidir ara si l’allibera o considera que la presó provisional ha de mantenir-se. És per això que ha convocat una vista aquest divendres a les 10 hores per revisar la mesura cautelar.

El tribunal d’apel·lació va resoldre el mateix fa prop d’un mes amb relació als recursos presentats per Eduardo Garzón, Guillem Xavier Duch, Xavier Buigas i Alexis Codina, els altres quatre acusats que tampoc van declarar. A la repetició de la vista, però, el jutge instructor va deceir mantenir-los empresonats.

La Sala Penal també va abordar els recursos dels dos CDR que van declarar davant la Guàrdia Civil i del jutge instructor, Ferran Jolis i Jordi Ros. En aquests casos va confirmar les presons preventives perquè no va veure vulneració de drets.

La fiscalia proposa presó eludible amb fiança de 9.000 euros per a tres dels CDR

Les defenses van presentar recursos contra la decisió presa el 20 de novembre per García Castellón de mantenir empresonats Garzón, Duch, Buigas i Codina.

En l’escrit en resposta a aquests recursos, la fiscalia de l’Audiencia modifica el criteri mantingut fins ara de demanar presó sense fiança i informa a favor que tres dels empresonats puguin sortir en llibertat sota fiança de 9.000 euros. Es tracta de Xavier Buigas, Guillem Xavier Duch i Eduardo Garzón, segons informen fonts jurídiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona