Política

Llarena demana a la Fiscalia que es pronunciï sobre Puigdemont després de la sentència del TJUE

El magistrat els dóna cinc dies sobre els efectes de la decisió del tribunal europeu i admet que aquest pronunciament pot tenir “la mateixa incidència” en els electes de JxCat

El jutge instructor del procés, Pablo Llarena, ha demanat a la Fiscalia i a la resta de parts implicades que es pronunciïn sobre la situació de l’expresident Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín atès que la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat d’Oriol Junqueras podria tenir la “mateixa incidència” en ells. Llarena ha optat en una providència per fer el mateix que ha fet la sala del Tribunal Suprem que va jutjar el procés.

D’aquesta manera, dóna així cinc dies a la Fiscalia, l’Advocacia de l’Estat, Vox –que actua com a acusació popular¨– i les defenses dels processats exiliats a Bèlgica perquè “instin al que al seu dret convingui” en relació amb Puigdemont i Comín, que també van ser elegits eurodiputats però no se’ls va reconèixer aquesta condició en no venir a Espanya a complir amb els tràmits exigits pel país.

En la sentència coneguda aquest dijous, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dit que l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras hauria d’haver estat reconegut com a eurodiputat des de la proclamació oficial dels resultats dels comicis i gaudint des d’aquell moment de la immunitat que comporta aquesta condició.

La sentència podria augmentar les possibilitats que la cort reconegui també la immunitat de Puigdemont i Comín, fugits a Bèlgica, que tenen obertes diverses vies judicials per reclamar la seva immunitat.

De moment, la Fiscalia únicament s’ha pronunciat en el cas de Junqueras en un informe en què indica que la seva situació no ha canviat atès que ell ja està condemnat en ferm a 13 anys de presó i demana l’execució de la pena d’inhabilitació (els mateixos anys) als quals va ser sentenciat pel procés.

Carles Puigdemont i Toni Comín no van arribar a ser jutjats atès que estan fugits de la Justícia des 2017, si bé es troben processats, i sobre ells pesen dues ordres de detenció i extradició, que està avaluant un tribunal belga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona