Política

Un influent mitjà evangelista demana la destitució de Trump

El president qualifica d’“extrema esquerra” la publicació que el descriu com a “extremadament immoral”

Els cristians conservadors blancs són un dels principals suports electorals del republicà

El president nord-americà, Donald Trump, ha topat amb un problema inesperat després que divendres la Cambra de Representants aprovés que s’engegui el judici polític contra ell al Senat per abús de poder i obstrucció del Congrés. Aquesta vegada, el cop ha vingut de la influent revista evangelista Christianity Today, que ha demanat que es destitueixi el president en un editorial que es va fer viral de seguida.

Trump va reaccionar irat a aquest atac inesperat d’un mitjà que representa una part de la seva base electoral més fidel i no va dubtar a qualificar, des del seu compte de Twitter, la publicació de “revista de l’extrema esquerra”. “Cap president ha fet més, ni de bon tros, per la comunitat evangelista. No la tornaré a llegir”, va piular el cap de la Casa Blanca.

Justament els comentaris abrandats del president a Twitter són alguns dels retrets que l’editor de Christianity Today, Mark Galli, fa a Trump en un article en què demana a la comunitat evangelista que repensi el seu suport a Trump. Segons Galli, les audiències prèvies a l’impeachment del president a la Cambra de Representants han deixat clar que Trump no està capacitat moralment per al càrrec.

“Els fets, en aquest cas, són clars: el president dels Estats Units va intentar utilitzar el seu poder polític per coaccionar un líder estranger perquè assetgés i desacredités un dels oponents polítics del president”, assegura Galli, en referència a la trucada telefònica de Trump al seu homòleg ucraïnès, Volodímir Zelenski, en la qual va condicionar l’ajut militar dels Estats Units a Ucraïna al fet que Kíev investigués el fill de Joe Biden, el candidat demòcrata més ben situat per disputar-li la Casa Blanca en les presidencials de l’any vinent.

“Això no és només una violació de la Constitució, sinó una cosa encara més important: és profundament immoral”, afirma Galli en l’article. Per Galli, cap dels arguments amb què els evangelistes solen justificar la seva lleialtat a Trump compensen el “perill moral i polític” que representa “un líder amb un caràcter tan extremadament immoral”.

Els evangelistes, una comunitat clau a l’hora de mobilitzar el vot més conservador, s’han mostrat, de forma molt majoritària, a favor de Trump en el procés que l’ha dut a l’impeachment. Segons una enquesta del Public Religion Research Institute, el 88% dels evangelistes protestants blancs estaven en contra que el president fos sotmès a un judici polític, un percentatge molt superior al d’altres grups religiosos. Trump basa bona part de l’estratègia electoral a mobilitzar els sectors més conservadors, i no es pot permetre cap escletxa en els evangelistes.

LA FRASE

Trump no només ha violat la Constitució. És profundament immoral
`
Mark Galli
editor de ‘christianity today’

Biden compleix en el debat a set

Joe Biden, el favorit a guanyar la nominació del Partit Demòcrata per enfrontar-se amb Donald Trump en les eleccions presidencials del novembre vinent, es va refer dijous de les seves actuacions més que discretes i va fer un bon paper en el debat a set dels demòcrates a Los Angeles. L’exvicepresident de Barack Obama es va mostrar distès quan tocava i ferm quan ho havia de ser, tal com va passar en abordar el tema de l’impeachment al president Trump.

Tot i que el judici polític al president ha acaparat darrerament tots els focus, aquest no va ser el principal tema del debat dels líders demòcrates, que es van concentrar en aspectes en què discrepen, com el finançament de les seves campanyes. Pete Buttigieg, favorit per guanyar a Iowa, l’estat on comencen les primàries, va acaparar bona part de l’atenció en ser qüestionat per haver acceptar donacions multimilionàries per la senadora Elisabeth Warren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona