Política

Borràs denuncia al Congrés el “cop d’Estat” de la JEC

La portaveu de JxCat anuncia que marxa al Parlament a donar suport al president Torra

Adverteix que “no hi ha solució per a Espanya ni per a Catalunya si continua la repressió”

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha aprofitat la seva intervenció al debat d’investidura de Pedro Sánchez per denunciar la situació provocada per la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d’inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra.

Per Borràs, amb la resolució de la JEC d’aquest divendres s’ha posat marxa “un nou cop d’estat a la constitucionalitat de la que alguns tant presumeixen”. “Un òrgan electoral s’atribueix uns poders que no son competència seva. I és el segon cop que s’intenta destituir un president de la Generalitat des d’un despatx, i aquest cop ni tan sols sense passar pel Senat”, ha alertat amb to dur.

És per això que la portaveu ha anunciat que en acabar la seva part del debat amb Sánchez, els diputats de JxCat abandonen el Congrés i tornen a Barcelona “a donar suport a Torra i al Parlament”, on s’està celebrant el ple demanat pel president.

La diputada ha recordat que a la història recent d’Espanya hi ha hagut dos intents de cops d’Estat: “Un és el del 23-F i l’altre el del 3 de gener de 2020 amb la JEC”. “Del segon, intentarem que no quedin rastres”, ha assegurat. “No ens rendirem. Defensarem les institucions de Catalunya”, ha etzibat.

De la mateixa manera, ha volgut avisar Pedro Sánchez que les coses haurien de canviar si vol que a Catalunya es resolgui el conflicte. “No hi ha solució per a Espanya si es continua per la repressió. Ni per a Catalunya. Espanya opta per la repressió. Catalunya per la democràcia”, ha dit.

I és que Borràs no acaba de creure’s el “bon to del nou discurs” de Sánchez i li ha demanat un viratge més clar. “Qui més els ha de dir que s’equivoquen? Li ho ha dit l’ONU, Amnistia Internacional, tribunals d’Alemanya, Bèlgica i Escòcia, una sentència del TJUE tampoc no els incomoda massa”, ha afegit. A més, ha lamentat l’actitud de “l’advocacia de l’Estat” en els darrers mesos i durant el judici de l’1-O.

En aquesta línia, ha dit no saber “amb quin Sánchez es troben avui els diputats del Congrés” degut als seus “canvis” d’opinió i d’actitud. “Ens trobem amb el Sánchez dòcil, conciliador i dialogant d’avui? Davant el que ens va dir que Rajoy l’utilitzés per al 155? El que va parlar del problema de convivència entre catalans o del que reconeix amb la boca petita el conflicte polític? El que s’omple la boca de diàleg però després no despenja el telèfon? O el que reparteix carnets d’independentistes raonables?”, ha preguntat.

JxCat abandona el ple d’investidura per la petició d’Abascal de detenir Torra

Diversos diputats d’ERC i tots els de JxCat han abandonat l’hemicicle del Congrés dels Diputats durant la sessió d’investidura en el transcurs de la intervenció del líder de Vox, Santiago Abascal.

Entre altres, ho han fet el portaveu dels republicans, Gabriel Rufián, que segons fonts de la seva formació ha aprofitat per preparar el seu discurs. Però qui més contundentment ha marxat ha estat la portaveu de JxCAT, Laura Borràs, i els seus diputats indignats per les paraules d’Abascal en començar a parlar.

En declaracions als passadissos, Borràs ha qualificat “d’inacceptable” que el líder de Vox hagi dit que cal detenir immediatament el president de la Generalitat, Quim Torra. “És inacceptable que algú pugui dir des de la tribuna que el Sr Torra ha estat sentenciat per un tribunal quan la JEC és un òrgan administratiu, i que cal detenir-lo immediatament, i hi ha coses que no s’haurien de poder dir i que nosaltres no estem disposats a escoltar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona