Política

L’Audiencia Nacional dicta llibertat per als últims CDR

El jutge imposa fiances de 30.000 i 15.000 euros per als dos detinguts, que ahir a la nit van deixar la presó de Soto del Real

Al desembre ja van sortir els altres cinc encausats per l’operació Judes

L’Audiencia Nacional ha decidit deixar en llibertat sota fiança de 30.000 i 15.000 euros els dos últims membres dels CDR empresonats per terrorisme, Jordi Ros i Germinal Tomàs. Al desembre ja van sortir els altres cinc detinguts per l’operació Judes. El jutge instructor del cas, Manuel García Castellón, estima parcialment la petició de posada en llibertat de les defenses i justifica el canvi de mesures cautelars per la “situació personal d’arrelament” de Ros i Tomàs.

Així, el magistrat ha tingut en compte les peticions de les defenses que al·legaven que, en el seu cas, es donaven les mateixes circumstàncies que van fer que la sala penal de l’Audiencia Nacional ordenés la llibertat sota fiança per als altres cinc acusats de pertinença a organització terrorista, estralls en grau de conspiració i fabricació i tinença d’explosius.

Per prendre aquesta decisió, García Castellón estima l’arrelament familiar, laboral i social de tots dos, i també la situació en què està la investigació. A més, considera que amb les mesures cautelars que hauran d’acatar en sortir de la presó queda disminuït el risc de fugida. Ahir, poc abans de les 9 de la nit, van sortir de Soto del Real i a partir d’ara hauran de complir mesures cautelars com la retirada del passaport, la prohibició de sortir de l’Estat o compareixences setmanals al jutjat de guàrdia més proper al seu domicili.

En la interlocutòria, el jutge instructor manté que tots dos formaven part del “nucli productor” de l’ERT (Equip de Resposta Tàctica). Segons fa constar el magistrat, la investigació acredita la participació de Tomàs en “la manipulació, confecció i preparació de substàncies amb la finalitat de ser convertides en compostos explosius i incendiaris”. I a més, segons relata el jutge, “seria una peça clau en l’èxit del pla delictiu”. Pel que fa a Ros, segons la investigació, té un “paper rellevant en la confecció d’artefactes explosius i en la coordinació amb la resta de membres del denominat ERT”.

L’operació Judes es va fer el 23 de setembre, abans de la sentència del procés i es va tancar amb la detenció de nou persones –set de les quals van ingressar a la presó–, acusades de terrorisme.

Alerta Solidària, el col·lectiu que s’ocupa de la seva defensa, va afanyar-se a reclamar un cop més l’arxivament de la causa per als nou detinguts . També va fer una crida a la ciutadania per recollir els diners per pagar les fiances i que els dos detinguts poguessin sortir de la presó.

LA XIFRA

9
van ser els detinguts per la Guàrdia Civil en l’operació Judes, dels quals set van ingressar a la presó per terrorisme.

LA DATA

23.09.19
Es van portar a terme les detencions dels membres del CRD, quatre d’ells eren veïns de Sabadell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona