Política

Manifestacions de Vox contra el nou govern de Sánchez topen amb contramanifestacions de rebuig

Vox ha convocat aquest diumenge manifestacions arreu de l’Estat per protestar contra el nou govern de coalició entre PSOE i Unides Podem, però en la majoria de llocs ha topat amb contramanifestacions de rebuig.

A Barcelona, la concentració convocada per la plataforma ‘España Existe’ i Vox a la plaça de Sant Jaume ha acabat aquest diumenge al migdia amb la presència d’unes desenes de persones amb banderes i símbols franquistes i falangistes. A la mateixa plaça, unes 300 persones, convocades per col·lectius antifeixistes, han protestat contra l’acte de Vox.

Un cordó dels Mossos d’Esquadra ha mantingut separades les dues protestes i, quan la concentració liderada pel partit d’ultradreta s’ha desconvocat, els agents han fet una doble línia policial perquè la distància fos més impermeable, per l’arribada del grup amb símbols franquistes.

Ha estat aleshores quan s’han llançat alguns objectes a banda i banda, com llaunes i ous, però la tensió no ha anat a més.

Uns 150 antifeixistes a Lleida

Uns 150 antifeixistes s’han concentrat al migdia a la plaça de la Paeria de Lleida en resposta a la convocatòria impulsada per Vox, que només ha aplegat una cinquantena de persones.

Els Mossos d’Esquadra han fet un cordó per separar els dos grups de manifestants, els quals han xiulat i cridat consignes creuades. Després d’uns minuts de tensió i sense que els manifestants del partit d’ultradreta hagin llegit el manifest ‘España existe’, els agents els han escortat fins la plaça Sant Joan, ubicada a escassos 150 metres.

Els que sí han llegit un manifest han estat el grup d’antifeixistes, que els han seguit fins a l’altra plaça. Després de noves escridassades i xiulets per part dels dos, les concentracions s’han dissolt.

Impedeixen l’acte a Girona

A la plaça del Vi de Girona, s’hi han presentat uns 200 antifeixistes per evitar que Vox pogués fer l’acte que tenia previst. Els manifestants del partit d’ultradreta han insistit, però, a fer el seu discurs davant de l’ajuntament, fet que ha obligat els Mossos a actuar per separar els dos grups.

Quan han arribat a una punta de la plaça, els antifeixistes han activat un potent altaveu que ha impedit escoltar el discurs del diputat de Vox al Congrés, Juan José Aizcorbe.

Precisament, Aizcorbe ha estat qui ha insistit a entrar al lloc on estava previst l’acte del partit ultradretà, malgrat la posició contrària del comissari regional dels Mossos, que assegurava que el partit havia entrat la petició fora de termini.

Un centenar de simpatitzants de Vox, a Tarragona

Un centenar de simpatitzants de Vox s’ha concentrat a la plaça de Font de Tarragona, davant les portes de l’Ajuntament, per defensar el manifest ‘España Existe’ que el partit d’extrema dreta ha convocat aquest diumenge arreu de l’estat espanyol.

El diputat al Congrés per Murcia, Luis Gestoso, ha llegit el text on s’exigeix al president espanyol Pedro Sánchez “que respecti la unitat i la sobirania d’Espanya” i faci detenir al president de la Generalitat Quim Torra i porti detingut l’expresident Carles Puigdemont.

“Estarem vigilant el compliment de la Constitució perquè no facin un ’aquelarre’ amb les nostres llibertats”, ha advertit Gestoso.

Una desena de persones han fet una cassolada per contrarestar la manifestació de l’extrema dreta.

A més, unes 3.500 persones, segons fonts policials, s’han unit a Madrid a la principal de les concentracions convocades per Vox, i han omplert la plaça Cibeles.

A Pamplona, un centenar de membres de Vox també han topat amb prop de cent joves del col·lectiu Euskal Herria Antifaxista, amb insults creuats, però un cordó policial ha impedit que els manifestants s’enfrontessin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona