Política

L’ANC reclama que la taula de negociació sigui “exclusivament per a la independència”

L’Assemblea considera que En Comú-Podem “ja estarà representat a la taula de diàleg bilateral com a membre del govern PSOE-UP i no té sentit que estigui als dos costats de la taula”

L’Assemblea Nacional Catalana ha avisat aquest diumenge que només acceptarà participar en una taula catalana prèvia a la que constituiran el Govern espanyol i el català per abordar el conflicte polític a Catalunya si està formada exclusivament per independentistes i que només es parli de la independència.

Si més no, així ho ha acordat el secretariat nacional de l’ANC aquest diumenge després d’una reunió mantinguda a Calaf (Anoia) per debatre el moment polític actual, en què ha reivindicat ser el “garant” que la negociació amb el Govern “no porti a una segona transició tancada per dalt que blindi l’autonomisme amb una reforma estatutària”.

L’ANC ha exposat una sèrie de condicions davant la possibilitat que Torra convoqui una taula catalana que reuneixi a partits, entitats i actors socials abans d’afrontar el diàleg amb el govern espanyol.

Aquesta entitat reclama que la taula catalana “estigui formada exclusivament per partits, entitats i actors socials independentistes”, de manera que es deixa fora les formacions no independentistes.

La nota de l’ANC precisa que, en el cas d’En Comú-Podem, “ja estarà representat a la taula de diàleg bilateral com a membre del govern PSOE-UP i no tindria sentit que estigués als dos costats de la taula”.

Així mateix, l’ANC considera que la taula bilateral ha d’usar-se exclusivament per “negociar els termes de la independència d’acord amb una majoria parlamentària independentista al Parlament o un referèndum binari sobre la independència acordat amb l’Estat i vinculant”, i també per parlar sobre la “fi de repressió”.

Finalment, l’ANC, com a “entitat independentista més important de la societat civil”, vol arrogar-se la potestat de fer un “seguiment i control” de la taula catalana, és a dir, de “fiscalitzar”.

Amb tot l’ANC, creu “improbable” que el diàleg amb el Govern tingui recorregut, però no tanca la porta al diàleg, atès que “els costos d’una independència pactada serien” molt menors”, al·lega.

Albiach: “Ignorar la transversalitat del país és sectari”

La presidenta de Catalunya en Comú Podem al Parlament, Jèssica Albiach, ha respost a l’ANC que “ignorar la transversalitat del país és sectari”.

Albiach ha respost així a les declaracions de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, que ha condicionat la participació a la taula prèvia a la bilateral entre governs a que només hi hagi independentistes i n’ha exclòs explícitament els comuns.

En una piulada a les xarxes socials , Albiach ha afirmat que Catalunya “és una nació moderna, diversa i plural” i que els comuns continuaran “fent bandera del diàleg i l’empatia, a Catalunya i a l’Estat”. “Molesti a qui molesti”, ha finalitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona