Política

El TSJC rep la querella de VOX contra membres de la mesa del Parlament per l’escó de Torra

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia s’ha de pronunciar en els propers dies sobre si considera que s’ha d’admetre a tràmit o no

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebut aquest divendres la querella que VOX va interposar ahir contra la mesa del Parlament de Catalunya per no haver retirat l’acta de diputat al president Quim Torra i demana a la Fiscalia que informi sobre la seva admissió a tràmit, segons fonts judicials.

En concret, la querella es va interposar davant la Sala Civil i Penal del TSJC contra els membres de la Mesa del Parlament, d’ERC, JxCat i el PSC, en considerar VOX que no han acatat la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que va decretar la pèrdua de la condició de diputat de Torra.

La querella va dirigida contra el president de la cambra catalana, Roger Torrent; el vicepresident primer, Josep Costa; el secretari primer, Eusebi Campdepadrós, així com contra el secretari segon i la secretària quarta, David Pérez i Rut Ribas, respectivament.

Segons Vox, els cinc membres de la Mesa haurien incorregut en un delicte de prevaricació i un altre de desobediència comès per autoritat o funcionari públic en no haver donat compliment al acord de la JEC.

“Els querellats han mostrat en reiterades ocasions la seva negativa a complir la resolució de la JEC”, al·lega el partit d’ultradreta, que acusa públicament els cinc membres de la Mesa de cometre “una clara i manifesta actuació arbitrària i injusta” per no reconèixer la resolució de l’àrbitre electoral.

El partit que lidera Santiago Abascal ha inclòs en el seu escrit davant del TSJC el ple extraordinari que va convocar la Mesa el 4 de gener sobre la situació de Torra, en què es va qualificar l’acord de la JEC de “cop d’Estat”. També ha adjuntat les declaracions de Torrent en roda de premsa divendres passat en què va sostenir que Torra continuava sent diputat “de ple dret”.

L’equip de govern de la cambra catalana així ho va defensar després que els lletrats del Parlament emetessin un informe jurídic amb el qual avalaven la continuïtat de Torra al capdavant de la Generalitat en considerar que les competències de la JEC es limiten als processos electorals en curs.

La Fiscalia del TSJC s’ha de pronunciar en els propers dies sobre si considera que la querella s’ha d’admetre a tràmit o no.

La causa ha recaigut en mans del magistrat José Francisco Valls Gombau, que serà l’encarregat de decidir finalment sobre l’admissió a tràmit de la querella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona