Política

Iglesias manté que vol els presos polítics lliures

El vicepresident espanyol preferiria veure’ls “negociant a les institucions”

El líder d’Unides Podem, ara com a vicepresident espanyol de Drets Socials i l’Agenda 2030, continua mantenint, com ho va fer durant la campanya electoral, que prefereix veure els “dirigents independentistes negociant a les institucions” i que no li agrada “veure’ls a la presó”. Així ho afirmava en una entrevista que va publicar diumenge La Vanguardia, tot i que també va deixar clar que no correspon al govern espanyol determinar la situació processal d’Oriol Junqueras i la resta de presos polítics. La recepta del vicepresident espanyol per a Catalunya és “diàleg, diàleg i diàleg” i adverteix que els acords en les negociacions no seran satisfactoris per a tothom. Sobre si Carles Puigdemont ha de jugar algun paper en la negociació, Iglesias assegura que “cada partit decideix qui els representa independentment de la situació processal o geogràfica”.

Les paraules d’Iglesias arriben dos dies abans que Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull i Dolors Bassa facin acte de presència amb permís al Parlament per declarar en la comissió d’investigació sobre l’aplicació de l’article 155 de dimarts. Ahir, en una entrevista a Catalunya Ràdio, van assegurar que explicaran com l’aplicació d’aquest article de la Constitució va perjudicar el funcionament de l’administració catalana i dels serveis que presta. Preguntats sobre com afrontaran veure excompanys d’hemicicle que van defensar el seu empresonament, Junqueras va ser contundent: “Tard o d’hora havia d’arribar el moment en què ens haurien de mirar als ulls. A veure com aguanten la mirada.” Per la seva banda, Dolors Bassa respon que “potser la pregunta és quin sentiment els produirà a ells. Ens podran mirar a la cara i saludar-nos com si res no hagués passat?”, mentre que la resta assegura que hi acudirà sense rancúnia.

A les concentracions de suport als diputats prevista per dimarts d’Òmnium i ANC, el col·lectiu Urquinaona ho tornarem a fer ha convocat per avui a les dues de la tarda una mobilització de dos dies al parc de la Ciutadella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA